A tökéletes mosás tiszta, friss és környezettudatos


Otthon
16/05/2022

A tökéletes mosás egyben környezetkímélő is

Nincs is jobb a friss illatú, tiszta ruhánál, kivéve egy ugyanolyan tiszta bolygó. Naponta körülbelül nyolcmillió darab műanyag kerül az óceánjainkba. A tudósok még mélyen az északi sarkvidék jégében is kimutattak mikroszkopikus műanyag szennyeződéseket. A sarkvidéktől az alpesi csúcsokig mindenütt jelen van bolygónkon a műanyagok okozta szennyeződés. Élőlények millióit pusztítja el, és nagy mértékben hozzájárul a jelen szemétválságához is.
Előrejelzések szerint a műanyagtermelés 2050-re akár meg is háromszorozódhat , ezért sürgősen kell cselekednünk, s mindannyiunknak szerepet kell vállalnia bolygónk védelme, megőrzése érdekében - mind a magunk, mind a jövő generációi számára. A Lenor a környezetbarát csomagolóanyagok fokozott felhasználásával igyekszik hosszájárulni e rendszer fenntarthatóságához. A műanyagcsomagolások újrahasznosítása ebben leginkább jó megoldásnak bizonyul, ezért a Lenor új környezetbarát palackjai is egyre gyakrabban újrahasznosított műanyagból készülnek a tisztább és zöldebb mosás érdekében. De ez mit is jelent?...

Környezetbarát csomagolás az új Lenor Unstoppables Ariel-hez

A csomagolásokhoz való viszonyunk változik: a műanyagot a lehető leghosszabb ideig szeretnénk újrahasznosítani egy zártkörű rendszerben, összegyűjtve, feldolgozva és ismételten felhasználva. Az új, kedvenc Ariel illatával illatosított Lenor Unstoppables In-wash Scent Booster mosás közbeni illatfokozóink csomagolása, a kupak és a hüvely kivételével, mostantól 100%-ban újrahasznosított műanyagból készül. A perforált hüvely eltávolítása után a palack teljes mértékben újrahasznosítható. Azzal, hogy 100%-ban újrahasznosított műanyagok kerülnek felhasználálásra a csomagolások gyártásában, az a célunk, hogy a műanyagot a rendszeren belül, azaz a környezeten kívül tartsuk. Azzal pedig, hogy megdupláztuk 50%-ról 100%-ra az újrahasznosított műanyagok alkalmazását a Lenor Unstoppables csomagolásában, évente 1.127 tonna műanyagot takarítunk meg. Megdöbbentő módon ez megegyezik azzal a műanyagmennyiséggel, mely évente a Szajnába kerül.

A környezetkímélő mosási rutin nem bizonyul teljesnek, ha a mosáshoz való termékekre nem fordítunk elég figyelmet, hiszen a nagy hatás kis csomagokban érkezik. A koncentrált mosószerek és öblítők csomagolásáre kevesebb műanyagot dolgozunk fel, mely alacsonyabb szénlábnyommal jár, mivel a termék nagyobb mennyisegű szállítása egyben kevesebb helyet és üzemanyagot igényel. Az Ariel folyamatosan dolgozik azon, hogy folyékony és poros mosószereit koncentráltabb és tömörebb formában tudja előállítani, csökkentve nemcsak a csomagolásra fordított műanyag mennyiségét, de a mosás közben felhasznált energiát és vizet is. A tökéletes, környezetkimelőbb mosáshoz párosítsuk tehát az Ariel mosószereket az új Lenor Unstoppables In-wash Scent Booster Ariel illatfokozóval. A biológiailag lebomló összetevőivel a Lenor Unstoppables biztonságos a környezetre, ráadásul 100%-ban megújuló energia felhasználásával készül, hulladékmentesen.

Okos csomagolás

Az EU-ban jelenleg az újrahasznosítható műanyagoknak csupán 40%-át használják fel újra. Célunk, hogy ezen az arányon javítsuk az új, zöld csomagolásunkkal, mely a lehető legegyszerűbbé teszi az újrahasznosítást. A hüvely alját perforációval láttuk el, hogy könnyebb legyen eltávolítani. A csomagoláson található konkrét újrahasznosítási információk segítségével pedig szeretnénk fokozni vevőink tudatosságát. Az új technológiánknak köszönhetően okostelefonjukkal beolvashatják a palackra nyomtatott láthatatlan vonalkódot, mely minden olyan információt megjelenít, ami a termék megfelelő újrahasznosításához szükséges. Ugyanezt a csúcstechnológiát a különböző hulladékfeldolgozó üzemek is alkalmazzák az újrahasznosítható csomagolóanyagok pontosabb automatizált szortírozására.

A megfelelő újrahasznosítási

Sokszor nehéz eldönteni, hogy is kezeljük a már felhasznált különböző műanyagokat. Az a tapasztalatunk, hogy még a legjobb szándék ellenére sem mindig egyértelmű, hogyan hasznosítsuk újra a hulladékot. A Lenor Unstoppables esetében először is távolítsuk el a perforált hüvelyt és a kupakot. Ezeket dobjuk bele a nem újrahasznosítható hulladékokhoz. Ha maradt még egy kis termékmaradék a palackban, ürítsük ki, öblítsük ki. Nyomjuk össze a palackot, mielőtt az újrahasznosítható szemétbe tesszük. Ezzel nemcsak helyet takarítunk meg, csökkentve a széndioxidkibocsátást, hanem megelőzzük azt is, hogy a szortírozógép szalagjáról leguruljon majd a palack.

Termékeivel a Lenor elkötelezte magát az újrahasznosítható műanyagok maximális felhasználása mellett, összhangban azzal a céllal, hogy 2022-ig minden egyes csomagolás újrahasznosítható legyen. Hisszük azt, hogy a tettek hangosabban beszélnek, mint a szavak. Végsősorban azonban mi is képtelenek volnánk újrahasznosított műanyagból gyártani a csomagolásainkat, hacsak az ügyfeleink nem válogatnák szét a hulladékot elsősorban. Fogjunk tehát össze mind az öblítés, mind az újrahasznosítás területén. Sose volt még ennyire fontos, hogy a világ tiszta lappal indulhasson.