Mosási tippek


Otthon
5/10/2018
A trendek jönnek és mennek, a divat pedig pár évenként újra ismétlődik. Egyéni stílusunk hosszú időket él meg, azonban ajakulhat és változhat a személyiségünknek megfelelően. A ruhák helyes kezelésének módja azonban mindig ugyanaz. Most segítünk önnek egy örök érvényű, jól működő rendszer bemutatásával.

Szortírozás
Javasoljuk egy több fakkos szennyeskosár beszerzését, így előválogatást végezhet a mosás előtt. Gyűjtsük benne elkülönítve a fehéreket, a világos színű ruhákat, a sötéteket, és megint egy külön fakkban a hasonló színű, kényes darabokat.

A mosás előtt
A farmaernadrágokat fordítsuk ki, húzzuk fel a zippzárakat, az ingeket gomboljuk be (ezzel magakadályozzuk a szakadást); ürítsük ki a zsebeket, és nézzük át a ruhák címkéin található utasításokat. Válasszunk mosási hőmérsékletet! Az Ariel a ruhákat már 30 fokon is tisztítja, de a törölközőket és zoknikat forró vízben célszerű kimosni. Az Ariel segít a ruhák patyolattisztaságának és fehér színének megőrzésében. Keressük meg a foltokat és végezzünk rajtuk előkezelést Ariel Professional folteltávolítóval. Válasszuk ki a megfelelő mosószer fajtát! A fehér ruhákhoz Ariel mosóport, vagy Ariel Power mosókapszulát használjunk. A színeseket mossuk Ariel Color & Style mosószerrel, vagy színes ruhákhoz tervezett Ariel Power kapszulákkal. Ez utóbbi megkönnyíti a mosást, hiszen az előadagolás miatt használata igen egyszerű. Mindig az útmutatónak megfelelően adagoljunk. Fölösleges az előírt mennyiségnél többet használni, mivel ezzel nem fokozzuk a mosás hatékonyságát.

A mosás
Nyugodtan dőljön hátra és bízza ezt az Ariel-re!

Mosás után
Szárítás közben kerüljük a gyűrődést. A pólókat és nadrágokat jól kirázva helyezzük a szárítóállványra. Az alsóneműket félbehajtva teregethetjük, de a lábrésznél fogva is kicsipeszelhetjük őket. A fehér ruhákat teregessük az egyik, míg a színeseket a másik oldalra. A ruhákat a szegélyüknél, vagy a hajtogatási pontjukon fektessük a szárítókötélre. Először a nagyobb darabokat teregessük a megfelelő oldara (külön a fehéreket/világosakat és külön a sötét színűeket), majd találjunk helyet az apróbb darabok számára is.
Amikor csak lehet, szárítsuk ruháinkat a szabadban, napsütésben, mivel ez fertőtleníti őket.

Élvezze a frissen mosott ruhák kellemes illatát!
Mindegy, mit hoz az idei divat (pasztell színek az élénk pl. orchidea színekkel keverve), az Ariel-lel mindenről megfelelően gondoskodhat! A tisztaság ugyanis soha nem megy ki a divatból és alapvetően meghatározza stílusunkat.

Ezt a cikket a mosás szakértő márkái: az Ariel Professional, az Ariel és a Lenor hozták el Önnek.

Amennyiben további tippeket szeretne a mosás szakértőitől, kattintson ide: Ariel