infografika arról, hogy Magyarországon hogyan akarnak takarékoskodni a természeti erőforrásokkal

2

Ariel

Ariel Laundry carbon


Ariel életciklus elemzést (LCA) használ hogy jobban megértse a mosószerek útját az elejétől a végéig és megmérje a környezeti lábynomát a földön minden fázisában. A mosás hőmérséklet csökkentése a legjelentősebb lépés amit tehetünk azért hogy csökkentsük a ruha mosás környezetre gyakorolt hatásait. Európában átlagosan a mosás által hagyott környezeti lábnyom 60%-a a termék használatából ered, legfőképpen az energiából ami a víz felmelegítéséhez kell.

Nem csak a Földnek előnyős a hideg mosás, az energia számlák csökkentésére is egy jó mód. 60°C-os 90 perces mosásról 30°C-os 45 perces mosásra váltás segíthet 75%-al kevesebb energiát felhasználni mosásonként, ami összeadódik mikor megérkezik az energia számla a hónap végén.

Ariel cashback incografik

Jar

Jar1Jar2

Jar életciklus elemzése (LCA) kimutatta hogy a mosogatás során keletkezett környezeti lábynom többségét - kézi és gépi mosogatás esetén is – a víz felmelegítése és a további energia ami a mosógatógép működtetésével jár a felhasználó konyhájában teszi ki. Átlagosan, ezek a folyamatok okozzák akár 93%-át a kézi és akár 72%-át a gépi mosogatás környezeti lábnyomának.
Ezeket a megállapításokat támogatva, a Jar bátorítja a felhasználókat, hogy alacsonyabb hőmérsékleten mossanak és váltsanak a normálról rövid ciklusokra. A legfrissebb Jar formulák egy ’ Fast Activating Cleaning System’ hogy gyorsabban hassanak rövid ciklusokban és hogy gyorsan dolgozzanak még alacsonyabb hőmérsékletű vízzel a csapnál.
34

táblázat leírásával, mely mosogatógép programok a legalkalmasabbak a JAR-os mosogatáshoz

Gillette

6

A Gillette elkötelezett bolygónk erőforrásainak megőrzése és védelme mellett. Eltökélt célja, hogy a lehető legkiválóbb férfi szépségápolási termékeket kínáljon vásárlóinak, miközben jelentős lépéseket tesznek karbonlábnyomuk csökkentése érdekében.
Észak-Amerikában és Nyugat-Európában a prémium utántölthető borotva termékcsaládunk¹  nagy részének csomagolását műanyagról újrahasznosítható papírdobozra cseréltük. Ezzel világszerte körülbelül 1 094 000 kg (1094 tonna), azaz több mint 110 millió vizes palacknak megfelelő mennyiségű műanyagot iktattunk ki 2020., 2021. és 2022. során.²


Borotváink olyan pengékkel rendelkeznek, amelyeket könnyen öblíthetőre terveztek, így kevesebb időre és vízre van szükség borotválkozás közben. Rendszerkészülékeink rendkívül tartósak. ha 1 helyett 5 évig használja őket, 80%-kal csökkenti a hulladék mennyiségét.

¹ Kivéve a Sensor Excel, Sensor 3, MACH3 Start és Fusion Sport utántölthető termékeket
² A 2020., 2021. és 2022. évi összevont szállítási mennyiségek alapján. Műanyaghulladék-csökkenés a Gillette utántölthető termékek csomagolásának átalakításával.


7

P&G logó és egy szárazföldi kecske

Nyerjd vissza az 1 éves áramszámlád értékét!


 


1. Vásároljon legalább egy darabot a résztvevő P&G márkákból a TESCO-ban!*
2. Regisztrálj a www.everydayme.hu/tesco oldalon.
3. Töltsd fel a blokkot és nyerj

További információk és a játékszabályzat: www.everydayme.hu/tesco

*A játékban résztvevő termékek: Ariel, AmbiPur, Lenor, Swiffer, Mr. Proper, Jar, Head&Shoulders, Pantene, Aussie, Always, Naturella, Tampax, Old Spice, Oral B, Pampers és Gillette márkák bármelyik terméke. A képek csak illusztrációk.

A promóció időtartama: 2024.03.01-2024.03.31.

Az energiaköltség megtérítése évente 3 alkalommalP&G termékek kék alapon, és állítsd, hogy megnyerheted őketTesco ajándékkártya 2 alkalom 5000 FT