A legjobb frizurák vékonyszálú hajból


Szépségápolás
9/07/2018
A teltebb hatás érdekében próbálja ki frizuraötleteink valamelyikét!

A vékonyszálú haj számára a legnagyobb kihívást a dús hatás keltése jelenti. A megfelelő nyírással, formázással és termékekkel elkerülhető a lelapuló, csüngő hatás.

Mindenekelőtt a jó hír: mivel a vékonyszálú haj többnyire természetesen puha és selymes, ezért az egyenes frizurák tökéletesen megformázhatók belőle, olyanok, amelyeket sokan csak hajvasaló segítségével érhetnek el. A vágásnak és hajformázásnak számos egyszerű módja létezik, melyek segítségével a haj kezelhetőbb, volumene pedig növelhető.

Önnek ritka vagy vékonyszálú a haja? Esetleg mindkettő? A vékonyszálú haj esetében minden egyes hajszál vékony, míg a ritkaság a haj sűrűségének hiányát jelenti. Néhány mesterfodrász szerint a vékonyszálú haj legyen rövid, mások szerint a réteges vágás az előnyösebb. Mindezt számos tényező befolyásolhatja, például az arc formája, az életmódunk, vagy a személyes preferencia.

Noha nem minden fazon készíthető el a vékonyszálú hajból, vannak, amelyek kifejezetten lenyűgözőek és divatosak. Az alábbi ötletek kiemelik az arc szép vonalait és ragyogóvá varázsolják a hajat; szemezgessen hát bátran belőlük!

Vállhosszúság

A megfelelő hossz eltalálása kulcsfontosságú tényező a vékony haj esetében. A vállig érő fazonok a megfelelő hajformázással teltebb hatást kölcsönöznek számára. Amennyiben a haj túlnő ezen a hosszúságon, a tincsek élettelenül lógnak, s akár még vékonyabbnak tűnhetnek, mint amilyenek valójában. A középhosszú haj variációi az alkalomtól és stílusunktól, valamint attól függ, hogy mi áll jól nekünk. A megemeléshez befelé szárítsunk! Az arcot szabályos rétegekben keretező haj vonzó formát és szintén teltséget kölcsönöz számára. Az egyforma hosszúra nyírt végek vagy frufru vonzza a tekintetet és optikailag dúsít. Amennyiben a haj mégis hosszú, akkor hullámos végekkel érhető el ugyanez a hatás.

Bubi

A klasszikus bubifrizurát sokan választják a haj vékonyságának kompenzálására. Ennél a frizuránál a haj elnehezülés nélkül ölt rugalmas és volumendús külsőt. A bubi nem igényel különösebb karbantartást, és jó választás elfoglalt hölgyek számára.

Az élesen vágott, állhosszú bubi szofisztikált és szexi. Az oldalt előre hosszabbodó fazon lendületet visz a frizurába, míg az asszimetrikusan vágott haj divatos, egyenes frizurát eredményez.

Pixie

Ez egy jól bevált, gyorsan és könnyen karbantartható frizura, amely ideális a vékonyszálú és ritka haj számára. Csak megmossuk, megigazítjuk és már kész is! A haj hosszúsága ez esetben mindenütt egyforma, és kiválóan kiemeli a szív-alakú, a kerek és az ovális arcokat. Rétegek kialakításával kissé megbolondítható. A frufru maradhat hosszabb és elválasztott, de lehet nagyon rövid, az arcnak keretet adó is.

Kontyolt haj

Egy esti program vagy egy fülledt nyári nap: tűzzük fel vállhosszúságú vagy hosszú hajunkat kontyba! A fejtetőn emeljük kissé meg a hajat, oldalt pedig adjunk hozzá hullámokat. Készítsünk belőle a fejtetőn végződő, francia csatokkal tűzdelt tekert kontyot, melyet kétoldalt laza fürtök tarkítanak. Rögzítsük hajlakkal a frizurát!

Réteges vágás

Eltérő vélemények látnak napvilágot azzal kapcsolatban is, hogy vágjuk-e a vékonyszálú hajat rétegesen, vagy sem. A rétegelés dúsabb hatást kelt és testet ölt a frizurának, azonban csökkentheti a hajvolument. A kiválasztott frizura határozza meg a rétegelt vágás típusát. Korlátozzuk a rétegelést az arcot körbeölelő területekre, ritkításhoz pedig ne alkalmazzuk ezt a módszert!

Melyik frizura illik a különböző arctípusokhoz?

A frizura kiválasztásánál figyelembe kell venni az arc formáját. A kerek arcot szögletes formákkal lehet kompenzálni. Az oldalt elválasztott, aszimmetrikus frizurák állnak neki a legjobban, de szóba jöhet a rétegelt vágás, a szögletesebb bubi, vagy a határozott vonalakkal tarkított „pixie” is.

Szív alakú arcforma: válasszuk a ruganyos bubi frizurát, vagy amennyiben hosszú a haj, adjunk hozzá hullámokat!

Az ovális arc számára a frufru jelenti a megoldást, de az elválasztott bubi frizurák is szóba jöhetnek.

A szögletes arcot az előre dőlő bubi egyensúlyozza, illetve hosszú hajnál a hullámos végek lágyítják. Hosszú és keskeny arc? Maradjunk a pixie, vagy a rövid bubi frizuráknál!

Gyógyír a vékonyszálú hajra

Ne engedjük, hogy vékonyszálú hajunk diktáljon! Vágással elérhető a dúsabb hatás, a volumennövelő termékek pedig szintén növelik a haj térfogatát és segítik a formázást. A Pantene termékek Volume termékcsaládja, - például a 2az1-ben sampon és balzsam - éppen ezt teszi, ráadásul anélkül, hogy elnehezítené a hajszálakat!

További tippjeink

Hagyjuk hajunkat magától, természetesen megszáradni, így megkíméljük a hőformázók káros hatásaitól! A szárítás során hajtsuk fejünket mélyen előre, mert ez megemeli a tőnél a hajszálakat. A befelé formázáshoz használjunk kerek hajkefét! A festés, henna, vagy a melír kiemelik a tincseket, teltebb hatást keltve ezáltal. Óvjuk a vékonyszálú hajunkat! Keressünk olyan fodrászt, akinek szintén vékonyszálú a frizurája, így hiteles tanáccsal szolgálhat. Mindezek segítségével Ön is szemet gyönyörködtető hajcsodát mondhat magáénak!