5 tipp a nyaralásra történő stresszmentes felkészüléshez


Család
7/05/2019
Egy egész család számára összekészíteni a nyaraláshoz szükséges holmikat, bizony tartogat némi kihívást. Az alábbi 5 egyszerű tipp azonban segíthet a feladat megkönnyítésében.

1. Kezdjük a nélkülözhetetlen dolgokkal!

Ezek a ruhaneműk és a tisztálkodószerek. Először is írjunk össze egy listát, amely tartalmaz minden fontos dolgot a zokniktól kezdve az alsóneműkön át a fogkrémig és fogkeféig, majd tegyük ezeket félre és a ruhákból párosítsunk napi szetteket! A gyerekek esetében számoljunk kettővel, előre gondolva a foltokra, melyeket útközben vagy a nyaralás során nem tudunk eltávolítani. Ne feledkezzünk meg az esti viseletekről sem! Készítsünk be olyan alap darabokat, mint például a farmer, amit akár többször is fel lehet venni egymás után, különböző felsőkkel kombinálva.

2. “Nyaralós” ruhák

Ezeket a darabokat már jó előre válogassuk ki és készítsük elő! Az alábbi praktikus útmutató segítségével gondoskodjunk fehér pólóink ragyogásáról, színes ruháink élénkségét pedig őrizzük meg ezekkel az ötletekkel! Pakolás előtt hajtogassunk és vasaljunk óvatosan, elkerülve a kedvenc darabjainkon keletkezett gyűrődéseket.

3. Hagyjunk elegendő időt a mosásra és vasalásra!

Ne feledjük, hogy bizonyos anyagok, - mint például a pamut vagy a gyapjú, - lassabban száradnak, ezért érdemes az előkészületeket időben elkezdeni és elegendő időt hagyni mind a mosásra, mind pedig a szárításra. Miután a gyerekek ruhái megszáradtak, a biztonság kedvéért már ne helyezzük vissza őket a szekrényükbe. A bőröndbe történő pakolás megkezdéséig tároljuk őket külön!

4. Fő a frissesség!

Gondoskodjunk ruháink hosszantartó és kellemes illatáról az Ariel with a touch of Lenor folyékony mosószer segítségével! Így ruháink a célba érkezéskor és a kipakolást követően is megőrzik illatukat és frissességüket, és készen állnak majd a viseletre.

5. Csomagoljunk be egy (két) szennyeszsákot!

Fontos, hogy a piszkos ruhákat elkülönítve tartsuk a frissen mosottaktól! Készítsünk be egy (vagy akár több) textilzsákot vagy műanyag zacskót, amely a szennyes ruhaneműk tárolására szolgál. Érdemes már itt elkezdeni a szortírozást, hogy hazaérkezéskor már csak zsákonként be kelljen tölteni a szennyest a mosógépbe.

Önnek is vannak a nyaralás előkészületeivel kapcsolatos, hasznos ötletei? Ossza meg velünk és másokkal hozzászólás formájában!