Adventi naptár készítése


Család
2/03/2021
Az adventi naptár elkészítése már önmagában is izgalmas feladat, megfelelő kreativitással és ügyességgel otthonunk dísze és a család napjának egy izgalmas pillanata lehet.

Gyufásdoboz naptár

Igazán nem kell sok kézügyesség ahhoz, hogy ezt a kedves adventi naptárt elkészítsük, a gyerekek is könnyen sikerélményt szerezhetnek, mert a végeredmény nagyon meggyőző. Már hetekkel előre kezdjünk el gyűjteni gyufásdobozokat, ha nem halmoztunk fel elegendőt, vegyünk 24 dobozzal és ürítsük ki a gyufákat belőlük. Tervezzük meg az adventi naptárunk stílusát, színvilágát, mintáit. Ha egyszerűen szeretnénk díszíteni, vegyünk különböző mintájú, karácsonyi témájú csomagolópapírokat. Vegyük ki a gyufásdobozok kihúzható részeit, a tokokat pedig vonjuk be a választott csomagolóanyagokkal. Ezután tegyük vissza a dobozok belsejét. Vágjuk ki a naptár számozását, lehetőleg olyan anyagból és színből, ami harmonizál a dobozok stílusával, de azért határozottan kiemelkedik, végül ragasszuk fel egy kartonlapra, vagy filcre a gyufásdobozokat. Az ideális hatás érdekében, válasszunk olyan alapot, amiből kitűnik, de mégis összeillik a dobozkákkal. Végül töltsük meg finomságokkal, apró csokikkal a naptárt.

Üzenetek teás tasakokból

Nemcsak édességekkel tehetjük szebbé az ünnepi időszakot, egy-egy fontos gondolattal, sokat jelentő idézettel egész napra feltöltődhetünk energiával. Kedves program lehet felnőttek számára, ha a napot egy mélyenszántó gondolattal, kedves üzenettel kezdjük. Gyűjtsünk teás filtereket, különböző fajtájúak is lehetnek, úgy is eltakarjuk a design-t a saját stílusú mintáinkkal. Vágjunk ki különböző színű, mintájú képeket, olyanokat, amelyek tetszenek, akár újságból, képeslapból, vagy az előzőekhez hasonlóan csomagolópapírból. Ragasszuk rá a tea filterekre a kivágott papírokat. Készüljünk fel rövid, tartalmas és számunkra, vagy a családunk, párunk számára fontos idézetekkel, melyek az élet szépségére hívják fel a figyelmet és tele vannak pozitív energiával. Szép papírra, szépen írjuk fel őket, majd minden teás filterbe tegyünk egyet.  Végül fűzzük fel egy zsinórra a teás filtereket és akasszuk fel hosszában őket a lakásban jól látható helyre.

Mézeskalács adventi naptár

Süssünk 24 darab egyforma, vagy akár különböző alakzatú mézeskalácsot (szív, csillag, angyalka, stb.) Válasszunk olyan mézeskalács receptet, amelynek nem lesz túl kemény a tésztája és fel tudjuk majd fűzni őket madzagra anélkül, hogy a lyukasztáskor elrepedne a mézeskalács. Tojásfehérjéből és cukorból készítsük el a mézeskalácsokra szánt mázat, amivel felírjuk majd szép, cirádás számokkal a dátumokat. Készítsünk zöld filcanyagból egy fenyő alapot, más színekből készíthetünk hozzá díszeket is. Végük varrjunk 24 darab kis fülecskét a fára, amikhez hozzá köthetjük majd a mézeskalácsokat.

Jó készülődést, Kellemes Ünnepeket Kívánunk!

Szeretne hozzászólni a cikkhez? Ossza meg véleményét a Megjegyzés rovatban! Hasznosnak és érdekesnek találta a cikket? Kattintson a "tetszik" gombra! Amennyiben írásunk elnyerte tetszését, ne feledje el megosztani másokkal!