Egynapos programötletek gyerekekkel


Család
2/03/2021
Végre itt a tavasz, amikor kimozdulhatunk otthonról. Megkerestük hát a tíz legjobb családi programot Budapesten és vidéken, hogy a család tartalmasan tölthesse együtt a szabadidejét.

Hova menjünk hétvégén vagy március 15-én a gyerekkel? Íme, a legjobb márciusi programok gyerekekkel Budapesten és vidéken.

1. Családi nap a Miniversumban

Március 15-én különleges családi programokkal várnak mindenkit a budapesti Miniversumban.  A kézműves játékok, a kulisszák mögötti tárlatvezetés és egyéb játékok mellett a családok izgalmas kvízjátékon is részt vehetnek, a helyes megfejtők között pedig egy családi belépőt sorsolnak ki. A programok pontos kezdési időpontjáról további információk: www.miniversum.hu.

2. Csopa Playbar

Ha kedveljük a Csodák Palotáját, a Csopa Playbarba is el kell látogatnunk. A tavaly májusban nyitott interaktív tudományos élményközpontban három interaktív kiállítás (Születés, Illúziók, Newton), egy labor, egy előadó, négy szabaduló szoba, két vetítőterem és még sok kisebb játék kapott helyet. Kifejezetten igyekeztek figyelni arra, hogy ne csak a fizika, hanem mind a négy természettudomány képviseltesse magát, ez a különböző terek tematikájában jól látszik is. További információk: http://www.csopa.hu/csopa-playbar.

3. Mini Textúra a Nemzeti Galériában

A Mini Textúra tökéletes budapesti gyerekprogram a 7-12 éves korosztálynak március három hétvégéjén a Nemzeti Galériában. Célja, hogy megszerettesse a gyerekekkel a képzőművészeti alkotásokat úgy, hogy utat mutat azok értelmezéséhez, egyúttal megkedveltesse velük a múzeumba járást. Pontos információk: http://mng.hu/programnaptar/mini-textura-2017-263.

4. Kalimpa a pagonyban

Ingyenes gyerekprogrammal várják az ötévesnél nagyobb gyerekeket március 11-én Debrecenben, a Pagonyban. A délelőtt 10 órától kezdődő programon megismerhetjük Stiglincz Milán különleges könyvét, a Kalimpát, emellett lesz játék, meseolvasás, mozgás és sok más izgalmas meglepetés. Bár a programra nincs belépő, be kell regisztrálni rá a Pagony Facebook-oldalán, üzenetben, telefonon vagy személyesen az üzletben.

5. Csillagtitkok pizsamaparti

A Pécsi Planetáriumban április 1-jén éjszaka egyedülálló gyerekprogramot kínálnak. A Da Vinci pizsamaparti a 7-13 éves korosztálynak szól: a csillagok és bolygók világával ismerkedhetnek meg látványos bemutatókon keresztül, zseblámpás felfedezőtúrán vehetnek részt, sőt egyszerű csillagászati eszközt is készíthetnek. A gyermekek élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal. Előzetes jelentkezés szükséges, további információk a www.pecsprogram.hu oldalon.

6. Ópusztaszeri sövénylabirintus

Ha különleges szabadtéri gyerekprogramra vágyunk, mindenképpen látogassunk el az ópusztaszeri Csillagösvény Útvesztő Öko Élményparkba. Idén tavasszal március 11-én nyitó egyedülálló, labirintus tematikájú élménypark útvesztők, logikai feladványok, népi és gyermekjátékok világát kínálja a legkisebb gyermekektől kezdve az aktív idősekig. Európa legnagyobb sövénylabirintusát a magyar történelem, földrajz, élővilág érdekes, játékos módon történő megismertetése teszi még izgalmasabbá. Nyitvatartás és további információk: www.csillagosveny.com.

7. Békamentő-Gólyaváró családi nap

A Duna-Ipoly Nemzeti Parkban március 11-én 9 órától idén is megrendezik a békamentő családi napot, ahol a gyerekek és a játékos kedvű felnőttek állomásról állomásra járva természetismereti vetélkedőn bővíthetik tudásukat. További információk: http://dunaipoly.hu/hu/program/bekamento-golyavaro-csaladi-nap-1.

8. Víz világnapja Komlón

Március 25-én 10 órától, Pécstől 20 km-re, a komlói Mini ZOO-ban a víz világnapja alkalmából rengeteg vízzel kapcsolatos ismertetővel, kísérlettel és játékkal várják a gyerekes családokat. Emellett lesz arcfestés, színezők és persze állatsimogatás is.

9. Nyitóhétvége az Alcsútdobozi Kalandparkban

A kalandpark március 25-26-án ünnepli első születésnapját, és ezen a hétvégén lesz a tavaszi nyitásuk is. Gyerekprogramokkal, nagyszabású koncertekkel (vasárnap az Alma együttes lép fel) és persze rengeteg kalanddal várják a családokat. Érdemes korán érkezni, mert az első száz látogató garantált ajándékcsomagot kap. További információk a kalandpark Facebook-oldalán találhatók.

10. Barlangoljunk!

Március a barlangok hónapja, így a nemzeti park igazgatóságok különféle programokkal és kedvezményekkel kedveskednek a föld alatti világ iránt érdeklődőknek. A programban részt vevő barlangok és programok listája itt olvasható:

http://magyarnemzetiparkok.hu/barlangolas/.