Gyerekjátékok húsvétra


Család
18/02/2021
Idén viszonylag későn lesz húsvét, így az időjárás remélhetőleg kedvez a szabadtéri időtöltésnek. Összeállítottuk a legérdekesebb kinti és (rossz idő esetén) benti programokat gyerekeknek. 

Játékok a kertben

Tojásvadászat
A legideálisabb helyszín a szép tavaszi kert. Nyomozni és keresgélni minden gyerek szeret, így kezdhetjük azzal, hogy a bejárati ajtótól kezdve aszfaltkrétával nyuszitappancsokat rajzolunk a járdára, mutatva az utat, hogy merre induljanak. A kertünkben található faágakra, bokrokra például ruhacsipesszel rá tudunk akasztani bonbonokat, csokikat. Ha a gyerek már olvasni is tud, vegyünk műanyag, kettészedhető tojásokat, amelyekbe útmutatót is írhatunk nekik, merre keresgéljen tovább.

Vízhordás
Csináljunk a kertben egy olyan akadálypályát, amelyen a gyerekeknek végig kell menni úgy, hogy közben a kezükben tartanak egy pohár vizet. Az nyeri a játékot, akinek a végére a legtöbb víz marad a poharában. Ha több gyereknek marad tele a pohara, akkor az lesz a győztes, aki a legrövidebb idő alatt teljesítette a távot.

Tojásfutam
Nem kell hozzá más, csak néhány tojás és kanál. A gyerekek játszhatják csapatban vagy egymás ellen. A játék lényege, hogy egy kijelölt startvonaltól egy távolabbi pont megkerülésével visszahozzanak egy tojást kanálon anélkül, hogy az leesne és összetörne. Ha mindenkinek sikerül, az nyer, aki hamarabb ér vissza a kezdőponthoz.

Játékok a lakásban

Letölthető kifestők
Sok weboldal kínál ingyen letölthető nyuszis, bárányos vagy egyéb húsvéttal kapcsolatos képeket, amelyeket a gyerekek kiszínezhetnek.

Tojásszínezés külön fiúknak és lányoknak
Fiúknak ajánljuk a borotvahabos módszert. Ehhez nem kell mást tennünk, mint egy tálkába kinyomni a borotvahabot, csepegtetni rá egy kevés ízlésünknek megfelelő ételfestéket, a masszát összekeverni, majd a tojásokat meghempergetni benne. Ezután tegyük félre a tojásokat, hogy megszáradjanak, majd törölgessük le róluk a felesleges habot.

Lányoknak pedig jöhet a csajos körömlakkos változat. Használjuk hozzá azokat a lakkokat, amelyekben már kevés van. Béleljünk ki egy tálat alufóliával, majd öntsünk bele szobahőmérsékletű vizet. Csepegtessünk bele a körömlakkból néhány cseppet – akkor lesz jó, ha a cseppek szétterülnek a víz tetején. Fogpiszkálóval keverjük össze, majd mártsuk bele a tojásokat. Parafába szurkált gombostűágyon érdemes megszárítani őket, hogy ne jöjjön le a tojásról a körömlakk.

Tojás a sóban
Ráhelyezünk egy tojást egy kupac sóra. Minden játékos elvesz egy adag sót egy teáskanállal. Ha a tojás eldől, a játékos kiesett. Visszaállítjuk ismét a tojást, majd jön a következő gyerek. Az nyer, akinél utoljára dől el a tojás.

Tojásboccia
Ugyanaz a játék, mint a rendes bocciánál, csak főtt tojásokkal. Elgurítunk egy tojást, majd a játékosoknak a saját tojásukat kell a lehető legközelebb gurítani az első tojáshoz. Természetesen itt is az nyer, akinek a tojása a legközelebb van az általunk elgurítotthoz. (Főtt tojással ajánljuk:))