Gyereknapi programok országszerte


Család
18/02/2021
Május utolsó vasárnapja, 26-a ismét a gyerekekről szól. Idén is változatos programokkal várják a gyerekes családokat országszerte. Nézzük, hova mehetünk megünnepelni a kicsiket.

Budapest

A Bűvész Színházban szombaton 18 órakor a gyerekek varázslatos gyereknapi előadásnak lehetnek részesei. Az interaktív műsorban két profi bűvész fogja őket elkápráztatni, ráadásul mindegyikük egy ajándék trükköt is kézhez kap, amivel otthon elvarázsolhatja a barátait, rokonait. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat kétnapos gyereknapi rendezvénye a Városligetben lesz. A Müpában vasárnap 10–15 óra között rendezik meg a Cifra Palota XXL-Gyermeknap elnevezésű interaktív családi rendezvényt. Szombaton, 25-én tartja a Magyar Színház a Gyerekfesztivált, ahol a gyerekek kézműveskedhetnek, játszhatnak, táncolhatnak és tanulhatnak énekelni, megismerkedhetnek a 21. századi digitális színházzal, emellett szabadtéri koncertet és bábelőadást is láthatnak. A rendezvény különlegessége, hogy a gyerekek a reptetőberendezést is kipróbálhatják, és akár két emelet magasan is repülhetnek a Rejtő Jenő utca felett.

Siófok

A Városi Gyereknapon és az Ezer Lámpás éjszakája elnevezésű rendezvényen jótékonysági koncertekkel, gyerekprogramokkal és sztárfellépőkkel várják az érdeklődőket. A programok a Fő téren szombaton 10 órakor kezdődnek és vasárnap este fél 10-kor a világító lufik felengedésével zárulnak.

Miskolc

Családi és gyerekprogramokkal, valamint a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplőinek fellépéseivel várják az érdeklődőket a miskolci Népkertben. Az Ezer Lámpás éjszakája elnevezésű rendezvény részeként az est fénypontja lesz itt is világító lufik magasba engedése, amellyel meg szeretnék mutatni a hazavezető utat az eltűnteknek.

Debrecen

Kelet-Magyarország legnagyobb konferenciaközpontjában, a Kölcsey Központban reggel 9-től este 6-ig várják a gyerekes családokat. A legnagyobb esemény a 11 és 15 órakor megrendezendő Halász Judit-koncert lesz, amelyre jegyeket online is lehet vásárolni. Emellett lesznek még érdekes gyerekfoglalkozások és délután 4 órától színházi előadás is.

Pécs

A II. Apáczai Családi napon, szombaton reggel 9 órától színpadi és kísérőprogramok sokasága vár mindenkit az Apáczai kollégium előtti területen.

Szombathely

A városi gyereknapi rendezvénynek az Agora Művelődési és Sportház ad otthont. Az épület minden zegébe-zugába, és az épület előtti óriási térre várják a családokat, színpadi előadásokkal, koncertekkel, játszóprogramokkal és egyéb különleges programokkal.

Sopron

Nem csak május utolsó vasárnapján, már május 21–23. között is számítanak a gyerekekre Sopronban, a Városi Könyvtárban. 25-én, szombaton a Széchenyi István Városi Könyvtár 10 és 13 óra között tárja ki kapuit. Az első és az utolsó órában kézműves-foglalkozásokat tartanak, 11-kor pedig a Dudora együttes műsora lesz. A délelőtt folyamán könyvek cseréjére is alkalom nyílik. Vasárnap 16 órakor indul a Tündérek és Manók vonulása a Deák tér játszóteréről a Liszt központhoz, ahol zenés programok és kreatív foglalkozások várják a gyerekeket.

Székesfehérvár

Május utolsó hétvégéjén hatalmas játszótérré és mesebirodalommá változik Székesfehérvár belvárosa. Minden évben más a tematika, idén a mesebeli számok világába repítik a gyerekeket a bábosok, mesemondók és zenészek. A színpadon pedig színvonalas bábműsorok és gyerekkoncertek várják az odalátogató családokat.