Hova menjünk kirándulni?


Család
2/03/2021
Hova menjünk a hétvégén?

Ön is gyakran teszi fel ezt a kérdést párjának és többnyire nem kap rá választ? Használják ki az első tavaszi napsütést, és kiránduljanak egy nagyot az egész családdal!

Az ország minden táján találhatók olyan látnivalók, ahova érdemes ellátogatnunk - mindegy, hogy pici babával, kisgyerekkel vagy a párunkkal kettesben indulunk útnak.

Kékestető
Magyarország legmagasabb hegycsúcsa számos hegyi túraútvonallal rendelkezik. A tetején található, már messziről észrevehető tv-torony alsóbb szintjén egy fedett és egy nyitott kilátóterasz található, ahonnan csodálatos körpanorámában gyönyörködhetünk. A fedett részen körpresszó, valamint egy 8000 darabos minipalack-gyűjtemény is látható.

Brunszvik kastélypark
Ha nem autóval megyünk, a martonvásári vasútállomástól is csak pár száz métert kell gyalogolnunk. Miután körbesétáltuk a meseszerű tavat, feltétlenül nézzük meg a kastélyban kialakított Beethoven emlékmúzeumot is. A táv babakocsival és kisgyerekkel is könnyen bejárható.

Írottkő
A Kőszegi-hegység legmagasabb pontja, 883 méter magas. A csúcs megmászása fárasztó lehet, azonban a látvány kárpótol minket az összes fáradtságunkért. Ne felejtsük el megnézni a Hősök kapuját, Jurisics várát, a Hét Vezér forrását és az Ördögtányér sziklaalakzatot sem.

Tengerszem
A Tengerszem egy tó, amely a Sárospatak fölött elhelyezkedő, 324 méter magas Megyer-hegy területén található. Ez a hazánkban szinte egyedülálló természeti csoda feledhetetlen látványt ígér. Gyalogos turistaösvényeken Károlyfalváról és Sárospatakról is megközelíthető.

Alcsúti arborétum
A Vértes hegység lábánál elterülő természetvédelmi területen van tó is, sziget is, kastélyból viszont csak romot találunk, így a hangulat igazán vadregényes. Rövidebb és hosszabb sétára egyaránt alkalmas, babakocsival is tökéletesen bejárható ösvényekkel.