Milyen izgalmas és fejlesztő játékokkal köthetjük le a gyerekeket suli után? Ismerkedjen meg ötleteinkkel!


Család
8/03/2024

Ha az időjárás a négy fal közé szorít bennünket, a gyerekek sokszor unatkoznak. Mivel foglalhatjuk le őket? Megmutatjuk!

Borongós, esős vagy hideg idő, amikor beszorulunk a lakásba – ugye ismerős? Gyermekünk szomorúan bámul maga elé és szemmel láthatóan unatkozik, hiszen nem mehet ki játszani. Ötleteink segítségével a szobában is vidám perceknek nézhet elébe!

Állatkert építés közösen

Gyűjtsünk össze annyi régi újságot és magazint, amennyit csak tudunk. Vágjuk ki belőlük az embereket és állatokat, valamint a természetet – például kerteket, sivatagokat vagy mezőket ábrázoló képeket.

Helyezzük az állatokat az élőhelyükre, például a vízilovat a tóba, vagy az oroszlánokat a szavannára. Amennyiben van otthon üres műanyag flakonunk amire már nincs szükség, például egy Jar mosogatószeres flakon, gabonapelyhes vagy tojásos doboz, akkor állatkertünket 3D-ben is megépíthetjük! Dekoráljuk ki a felhasznált tárgyakat, és készítsünk belőlük kerítést. Nevezzük el a rezervátumunkat és adjunk neki találó nevet, amit ki is táblázhatunk a bejárathoz. Ezzel el is készült gyermeke saját állatkertje, ahová már csak a babáit és mackóit kell meginvitálni egy szafari túrára!

Bábszínház

Elő a lyukas zoknikkal és egyéb elavult holmival: pamutgombolyag, gombok, filcek és színes kartonpapírok, sorakozó! Máris indulhat a kreatív bábkészítés. Hajat pamutszálakból, bajuszt cérnából, szemeket pedig gombokból készíthetünk.

Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és álmodjuk meg a legkülönfélébb ember- vagy állatfigurákat: egy hosszú sárga zokniból gyönyörű zsiráf, egy kinőtt, szürke pólóból pedig tökéletes elefánt varázsolható. Amint elkészültünk a bábukkal, felgördülhet bábszínházunk függönye!

Házi pizza készítése

Hagyjuk, hogy gyermekünk saját maga készítse el vacsoráját! Állítsuk össze a tésztát, majd pásztázzuk végig a hűtőszekrényt, és keressünk benne pizzafeltét-alapanyagokat. Az idősebb gyerekek segíthetnek felaprítani a paradicsomot, gombát, paprikát vagy olívabogyót, esetleg lereszelhetik a sajtot. A kicsik kézzel feltépkedhetik a mozzarellát, sonkát, főtt csirkemellet vagy bazsalikomleveleket.

Kenjük be a pizzatésztát paradicsomszósszal, majd helyezzük rá a feltéteket és végül a reszelt sajtot. A feltéteket különféle alakzatokban is rátehetik a tésztalapra, hiszen melyikük ne fogyasztana nagyobb élvezettel például egy smiley pizzát? A pizzatésztából desszertet is készíthetünk, amelyet aztán mogyoróvajjal, csokoládéval, banánnal vagy eperrel “öltöztetünk fel”.

A mosogatásból rendezett afterpartihoz hívjuk segítségül a Jar folyékony mosogatószert, amelynek mindössze pár cseppje is ragyogóan tisztává varázsolja az edényeket.

Közös rajzolás

Adjunk az egyik gyerek kezébe egy papírlapot, és üljünk úgy, hogy senki ne lássa, mit rajzol a másik. Az első játékos feladata a haj vagy fejfedő megrajzolása, ami ha elkészült, behajtjuk a lap tetejét. A következő játékos rajzol hozzá egy arcot, az utána lévő pedig egy mellkast és így tovább egészen a lábfejig vagy a cipőig. Amikor elkészült a rajz, széthajtogathatjuk a papírlapot, és elnevetgélhetünk mókás kreációnkon. A legkülönfélébb dolgokat vethetjük papírra, amiből akár egy koronával ékesített, szoknyában táncoló malac is kirajzolódhat.

Önök mit játszanak előszeretettel a gyerekekkel, amikor az időjárás rosszra fordul?

A szerkesztő ajánlja

Játék közben bepiszkolódtak a ruhák? Aggodalomra semmi ok: az Ariel Allin1 PODs mosókapszuláknak köszönhetően hamarosan újra tisztán ragyoghatnak!