Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

Dobjuk fel a hangulatot a borongós napokon ezekkel a benti, játékos programokkal!

jatekos-programok-borongos-napokra
0
Amikor a játszótér a hideg miatt már nem opció, kell néhány, a négy fal között végezhető program, amivel leköthetjük a gyerekeket (és persze magunkat). Íme néhány ötlet.

Amikor az időjárás amúgy is zord és hideg, és beszorulunk a lakásba, a legkevésbé szeretnénk azt hallani, hogy „Anya, unatkozom!”. Ilyenkor jó, ha van a tarsolyunkban néhány kreatív programötlet, hogy feldobjuk az unalmas napokat, és persze nemcsak a kicsik számára. Az alábbi játékok tökéletesek a kreatív, szellemes gyerekeknek és anyukáknak, ráadásul az idő csak úgy repülni fog velük. Most pedig tűrjük fel az ingujjunkat és vágjunk bele!

Készítsük el a saját állatkertünket!

Vegyük elő a szelektív gyűjtőt, és válogassuk ki a régi újságpapírokat, magazinokat. Vágjunk ki képeket emberekről, állatokról és kültéri elemekről, például pázsitról, vízről, kerítésről vagy bármilyen tájról.

Különítsük el az állatos képeket, és helyezzük a vízilovat víz mellé, az oroszlánokat a szavannára. Hagyjuk, hogy a gyerekek maguktól találják ki, mire lehet még szükségük az állatoknak. Ha van egy használt Jar mosogatószeres flakonunk, tojásos- vagy müzlis dobozunk, használjuk fel ezeket is a 3D hatáshoz, hogy még élethűbbnek hasson az állatkertünk.

Amint mindent elrendeztünk, vágjunk ki a gyerekekkel táblákat, jelzéseket, adjunk az állatkertnek nevet, helyezzünk ki egy ’Bejárat’ táblát és találjunk ki táblaneveket, amelyek gyakoriak egy igazi állatkertben, például ’Pingvin show’ vagy ’Elefánt etetés 3-kor’. Rendezzük el a táblákat az állatkert területén. Amint készen vagyunk, hívjuk meg a babákat és szuperhősöket egy látogatásra!

Zoknis bábjáték

Fogjunk néhány régi zoknit, és válogassunk össze olyan alapanyagokat, amelyeket fel tudunk használni a varráshoz: gyapjút, pom-pomot, gombokat, textildarabokat, színes kartonpapírt, régi kefét. Most pedig készítsünk vicces kis figurákat! A gyapjúból hajat, a kefesörtékből bajuszt, a gombokból szemeket tudunk készíteni.

Segítsünk a gyerekeknek különböző állatokat, karaktereket készíteni, például hosszú zokniból elefántot, egy barnából pedig zsiráfot, amelyet narancssárga foltokkal tarkítunk. Amikor figuráink elkészültek, játsszunk bábszínházasat!

Pizza parti

Legyünk kreatívak és hagyjuk, hogy a gyerekek készítsék el a vacsorát! Vásároljunk pizza alapanyagokat a boltban, és töltsük meg a hűtőt kedvenc feltéteikkel. Az idősebbeknek megengedhetjük, hogy felvágják a paradicsomot, gombát, paprikát vagy ananászt, és lereszeljék a sajtot. A kicsik tépkedhetik a mozzarellát, bazsalikom leveleket, sonkát vagy sült csirkét.

Ezután hagyjuk, hogy szétterítsék a paradicsomos alapot és kedvükre elrendezzék a feltéteket a tésztán, akár egy smiley-t vagy szép mintát formázva. Helyezzük az „alkotást” sütőlapra, és süssük körülbelül 10 percen keresztül, vagy amíg a tészta és a sajt aranybarna nem lesz. 

És ha már itt tartunk, miért ne próbálkoznánk a desszerttel is? Kenjünk meg pitákat mogyorókrémmel, majd dobjunk rájuk szeletelt banánt vagy bogyós gyümölcsöket (de bármilyen egyéb gyümölcs is megteszi, amit a gyerkőcök szeretnek). Ami pedig a mosogatást illeti, néhány csepp Jar folyékony mosogatószer segít a feladat elvégzésében.

Rejtett rajzolós játék

Fogjunk egy nagyobb méretű jegyzettömböt és üljünk körbe. Mindenkinek osszunk egy lapot, amit úgy kell tartani, hogy a többiek ne láthassák. A játékosoknak egymás eltakart rajzát kell kiegészíteniük, majd ismét hajtani egyet a lapon és továbbadni azt a mellette ülőnek.

 

Elsőként egy fejfedőt rajzoljunk a papír tetejére. A következő játékos feladata az arc felvázolása egészen a nyakig, és úgy kell hajtjania a lapot, hogy a vonalak végei látszódjanak, így a következő játékos tudja, hol folytassa. Adjuk körbe, jöhet a törzs, majd a lábak és végül pedig a lábfejek. Engedjük, hogy mindig más fedje fel a mókás figurát, amelyet közösen alkottunk meg. Hagyjuk, hogy a gyerekek döntsék el mit rajzolnak, legyen szó férfiről, nőről, mesefiguráról vagy állatról. A végeredmény lehet egy koronás, malacarcú, madártestű és öreg néni lábú figura, a lényeg, hogy minél bolondosabb, annál jobb. A gyerekek örömmel elszórakoznak ezzel órákig a végén pedig csinálhatunk kiállítást a művekből.

Önnek is vannak ötletei a beltéri elfoglaltsághoz? Ossza meg velünk!

0

Szeretne hozzászólást írni?

Sütik elfogadása