Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

Karácsonyi dekoráció: adventi naptár

Karácsonyi dekoráció: adventi naptár

0
Ez a saját készítésű adventi naptár-fenyő mindenkit el fog bűvölni az eredetiségével. Kezdődhet az izgalmas karácsonyi visszaszámlálás!

001
Amire szüksége lesz:

Vágóalátét
Ceruza
24 db üres WC-papír guriga (vagy más karton cső, egyenlő hosszúságú darabokra vágva)
Két különböző színű és mintájú scrapbook papír
Olló
Ragasztó
Papírlyukasztó
Fonal (lehetőleg pamutfonal)
Szép gombok
Számmal ellátott matricák (használhat helyette tartós filmet vagy számos nyomdát is)
Ragasztópisztoly
A WC-papír gurigák méretére vágott díszcsomagoló-papír és/vagy tapéta - lehetőleg zöld és barna)
24 kis műanyag szendvicses zacskó
24 kisebb csokoládé

Elkészítése:
1. Egy üres WC-papír guriga segítségével rajzoljon 24 kört a scrapbook papírra. A kivágott korongok majd a gurigák elejére és hátára kerülnek fel - fontos, hogy a guriga elejére dupla korong kerül. A köröket a két különböző színű papírra elosztva rajzolja rá.

002

2. Vágja ki a korongokat.

003

3. A gurigák elejére kerülő “dupla fedélhez” mindkét mintájú papírból válasszon egyet-egyet.
(Amikor a naptárban már elmúlt egy dátum, a fedelet a számozatlan felével kifelé kell fordítani).

004

4. Egy lyukasztó segítségével vágjon kis lyukakat a leendő fedeleket alkotó korongok tetejébe.

005

5. A fonalat vágja 15 cm-es darabokra és hajtsa őket félbe. Egy-egy fedél elkészítéséhez fűzzön át egy fonalat két korongba fúrt lyukon keresztül, majd hurkolja át úgy, hogy egy csomó alakuljon ki.

006

6. A ragasztópisztoly segítségével ragassza fel a gombokat a fedelekre. A gombon kívül más scapbooking dekorációt is használhat, de fontos, hogy maradjon elég hely a szám felragasztására.7. A fedelekre egyesével ragassza fel a számokat 1-től 24-ig.8. A fedelekre hosszában húzzon egy-egy csík ragasztót és ragassza fel a fedélhez rögzített fonalakat.
Ezt a műveletet 24 guriga esetében végezze el. A fonalat a felragasztás közben húzza szorosra. (9. és 10. kép)9. A méretve vágott díszcsomagoló-papírt vagy tapétát ragassza fel a WC-papír gurigákra. A papírt pontosan illessze a gurigára és feszesen ragassza rá. A karácsonyfa törzséhez használjon barna tapétát, míg a koronájához zöld színű díszcsomagoló-papírt. (11. és 12. kép)10. A ragasztópisztoly segítségével a megmaradt 25 korongot ragassza a gurigák másik végére.11. Továbbra is a ragasztópisztoly használatával kezdje el összeállítani a karácsonyfát. Kezdje a fa aljával - ehhez két gurigát helyezzen egymás mellé és óvatosan nyomjon közéjük egy ragasztócsíkot. Ezt a művelet ismételje meg addig, amíg elkészül három sor és három oszlop guriga. Minden gurigát ragasszon egymáshoz mielőtt hozzákezd a fa koronájának összeállításához. A folyamat során ügyeljen arra, hogy a számok jó helyre kerüljenek.12. A fa koronájához először ragasszon egymáshoz 5 gurigát. Miután ezzel elkészült és megszáradt a ragasztó, ragasszon négy gurigát az ötös sor gurigái közötti mélyedésekbe. Minden mélyedésbe két ragasztócsíkot nyomjon egymás mellé a biztos rögzítés érdekében. Ne felejtse, hogy a fa koronája tulajdonképpen egy háromszög alakzat. Minden sor esetében eggyel kevesebb gurigát használva ismételje meg a fenti műveletet, amíg elér a fa tetejéhez, amelyet már csak egy guriga alkot. Az utolsó gurigát is ragassza fel - ez jelöli majd a karácsony első napját.

13. Ragassza össze a karácsonyfa törzsét és koronáját úgy, hogy a naptár karácsonyfa alakot nyerjen.
14. A 24 db csokit tegye bele egy-egy szendvicses zacskóba és egyenként illessze bele a gurigákba.TIPP: A fa csúcsát díszítse csillaggal és erre ragassza rá a 24-es számot. Miután kivette a csokit az adott naphoz tartozó gurigából, a fedelet fordítsa számozatlan oldalával kifelé. Nyomtatható adventi naptár gyerekeknek
 Adventi naptár készítése
 Ünnepi naptár - Tervezzünk, ütemezzünk karácsonyig!

Szeretne hozzászólni a cikkhez? Ossza meg véleményét a Megjegyzés rovatban! Hasznosnak és érdekesnek találta a cikket? Kattintson a "tetszik" gombra! Amennyiben írásunk elnyerte tetszését, ne feledje el megosztani másokkal!

 

0

Szeretne hozzászólást írni?

Szerintünk szeretni fogjuk