Közkedvelt családi játékok nyáron


Család
3/10/2018
Most, hogy rendszeresen süt a nap, szánjunk  időt arra, hogy kimenjünk a szabadba a gyerekekkel és részt vegyünk velük a mókában!

Ugrálás a locsoló körül
Egy örök klasszikus, amely minden korosztály körében nagy népszerűségnek örvend, ráadásul remek módja egy kis hűsölésnek a meleg nyári napokon. Állítsuk be az automata öntözőt úgy, hogy az lassan mozogjon előre és hátra, lehetőséget biztosítva a gyerekeknek a vízsugáron történő átugrásra, alatta átkúszásra, vagy keresztül futásra. Nehezítsük a feladatot és élénkítsük fel a gyerekek fantáziáját azáltal, hogy pontokkal jutalmazzuk a legkreatívabb ugrásokat. Persze az is igen szórakoztató lehet, amikor a fűben heverésző, mit sem sejtő családot hirtelen záporozó víz éri, és mindenki hisztérikusan menekül a „zuhany” elől. Ezek örökre emlékezetes pillanatok maradnak.

Dobás babzsákkal
Kiütött a családon belüli versengési láz? Nincs is szükség másra, mint egy létrára, néhány babzsákra és saját karunkra. Írjunk fel 1-től 5-ig számokat papírcetlikre, majd lentről felfelé, növekvő sorrendben ragasszuk őket a létra fokaira. Ezután jelöljünk ki egy korosztállyal arányos távolsági szintet, s minél magasabbra dobja a játékos a zsákot, annál több pontot kap. Mindegyik játékos ötször dobhat, és az nyer, aki a legtöbb pontszámot gyűjti össze (a kisebb játékosok frusztrációját elkerülendő, természetesen igazíthatunk a szabályokon). Mindez lufiból készített vízibombákkal is játszható, a lényeg a  „cél, tűz!”

Akadálypálya
Ezt a játékot felépíteni és játszani is egyaránt igen szórakoztató; ösztönözzük a fiatalokat fantáziájuk használatára már a pálya kialakításakor (piknik pléd alatti átkúszás, cserepek körül ugrálás, gerendamászás a konyhai padon, hulla hopp karikán átugrás, stb.). Ezek után versenyezzünk időre, vagy egymás ellen, természetesen ügyelve mindenki testi épségére. Ez egyben remek szórakozás és testmozgás is, a sár- vagy fűfoltok miatt pedig nem kell aggódni! Az Ariel a foltok eltávolításának nagymestere, így az Ariel Original mosópor gondoskodik arról, hogy akár az alacsonyabb hőmérsékleten mosott ruhák is foltmentesen kerüljenek ki a mosógépből.

Békaugrás
Egy örök kedvenc, amit az egész család együtt játszhat, kortól függetlenül. A hagyományos játékban a résztvevőknek egymás hátán kell átugraniuk, ez azonban többé-kevésbé nehezíthető, az „akadály” és a „békák” méreteitől függően. A rövidebb lábúak kedvéért érdemes leguggolni, míg a hosszabb lábúak egy előre hajolt felnőtten is képesek átszökellni. Versenyezzünk, ki tud többet ugrani egymás után, vagy akár felváltva egymást átugorva is haladhatunk előre; mindössze egy nagyobb térre és néhány önként jelentkezőre van szükség!

Szabadtéri kézműves játékok
A kreatívabb gyerekek minden bizonnyal a szabadban történő festegetést, ragasztást és barkácsolást is élvezni fogják, különösen, mivel anyunak sem kell aggódnia a falakon, székeken és padlón elkenődő foltok miatt. Jelöljünk ki egy erre alkalmas területet valamelyik lombos fa árnyékában, és adjunk a gyerekeknek kartondobozokat, festéket, ragasztót és barkácskészletet, majd hagyjuk, hogy eleresszék fantáziájukat. Miután végesztek a művészalkotásokkal, mossuk le róluk a festéket a kerti felfújhatós medencében! (miután a gyerekek már tiszták, az eszközeiket is megtisztíthatjuk). Csupa móka, miközben a lakás makulátlanul tiszta marad!

Az ön családjának mik a kedvenc nyári játékai? Ossza meg velünk, kíváncsiak vagyunk ötleteire!