Különleges grillreceptek
Család
20/11/2024
Mostanra valószínűleg már az összes megszokott grillreceptet kipróbáltuk, ezért a baráti összejövetelekre most igazán különlegeseket ajánlunk.
Nyáron rendszeresek a baráti és családi összejövetelek, amelyek elengedhetetlen kelléke a grillezés. Receptjeink egyszerűek, mégis nagyon különlegesek, így még az ínyenceket is elkápráztathatjuk velük.
1 pohár görög joghurt
1 evőkanál ecet
5 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd préselt fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 késhegynyi fahéj
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál narancslekvár
1 evőkanál csilipehely
1 evőkanál pirospaprika
1-1 evőkanál só és bors
8 csirkecombfilé
Elkészítés:
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál só, őrölt bors ízlés szerint
4 csirkemell
1 paradicsom
4 vastag szeletelt bivalymozzarella
4 evőkanál bazsalikom aprítva
A mázhoz:
1/2 dl balzsamecet
10 dkg barna cukor
1 evőkanál étkezési kukoricakeményítő
Elkészítés:
6 őszibarack, szeletelt
½ kg eper
1 ananász
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál méz
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az epersalsához:
500 gramm felkockázott eper
2 fehér hagyma finomra kockázva
1 finomra kockázott jalapeno paprika
1 lime leve és héja
2 evőkanál aprított koriander
só
A csirkéhez:
500 gramm csirkemellfilé
2 lime leve és héja
1 evőkanál olaj
2 evőkanál aprított koriander
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 finomra kockázott jalapeno paprika
só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Nyáron rendszeresek a baráti és családi összejövetelek, amelyek elengedhetetlen kelléke a grillezés. Receptjeink egyszerűek, mégis nagyon különlegesek, így még az ínyenceket is elkápráztathatjuk velük.
Grillezett csirkenyársak görög módra
Hozzávalók 4 személyre:1 pohár görög joghurt
1 evőkanál ecet
5 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd préselt fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 késhegynyi fahéj
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál narancslekvár
1 evőkanál csilipehely
1 evőkanál pirospaprika
1-1 evőkanál só és bors
8 csirkecombfilé
Elkészítés:
- A páchoz az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük.
- A húst csíkokra vágjuk, majd beleforgatjuk a pácba, és fóliával letakarva legalább hat órára betesszük a hűtőszekrénybe.
- A húsokat nyársra húzzuk, de figyeljük rá, hogy ne legyenek túl szorosan, mert akkor nem tudnak belül átsülni. A nyársakat grillen megsütjük, majd ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Caprese csirke balzsamos mázzal
Hozzávalók 4 személyre:2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál só, őrölt bors ízlés szerint
4 csirkemell
1 paradicsom
4 vastag szeletelt bivalymozzarella
4 evőkanál bazsalikom aprítva
A mázhoz:
1/2 dl balzsamecet
10 dkg barna cukor
1 evőkanál étkezési kukoricakeményítő
Elkészítés:
- Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat, a balzsamecetet, a fokhagymát, az oregánót, a bazsalikomot, a sót és a borsot. A húst felszeleteljük, ráöntjük a pácot, és hagyjuk fél órán keresztül összeérni.
- A mázhoz összekeverjük a balzsamecetet a cukorral, az étkezési keményítővel és 1 dl vízzel.
- A húsok mindkét oldalát bekenjük a mázzal, majd grillen megsütjük. A sütés vége felé mellétesszük a felkarikázott paradicsomokat, és mindkét oldalukat 1-2 percig sütjük. 4. A hússzeletekre ráhelyezünk egy-egy mozzarellát és paradicsomkarikát. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Grillezett gyümölcsnyárs
Hozzávalók:6 őszibarack, szeletelt
½ kg eper
1 ananász
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál méz
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
- 8 nyársat vízbe áztatunk kb. 20 percre.
- A barackot, az epret és az ananászt nem túl vékonyra felszeleteljük.
- Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajat, a mézet és a citromlevet.
- Minden nyársra felhúzunk először barackot, majd epret, aztán ananászt, és ezt megismételjük. Mindegyik nyárson a gyümölcsöket bekenjük a mézes keverékkel.
- A nyársakat a grillre helyezzük, és addig sütjük, amíg aranybarnák lesznek.
Grillezett csirkemell epersalsával
Hozzávalók:Az epersalsához:
500 gramm felkockázott eper
2 fehér hagyma finomra kockázva
1 finomra kockázott jalapeno paprika
1 lime leve és héja
2 evőkanál aprított koriander
só
A csirkéhez:
500 gramm csirkemellfilé
2 lime leve és héja
1 evőkanál olaj
2 evőkanál aprított koriander
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 finomra kockázott jalapeno paprika
só és bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az epersalsához keverjünk össze minden hozzávalót.
- A húst szeleteljük fel. Készítsünk hozzá pácot a lime-ból, az olajból, a korianderből, a fokhagymából és a jalapeno paprikából, majd sózzuk és borsozzuk. A keverékben legalább 30 percig vagy egy éjszakát hagyjuk érlelődni.
- Amikor kész, oldalanként 3-5 perc alatt süssük aranybarnára, majd tálaljuk az epersalsával.