Nőies sportok lányoknak


Család
19/08/2019
A lányok és a nőies sportok: gondoljunk alkatukra es fizikai terheltőségükre amikor a megfelelő sportot választjuk a számukra.

Művészi torna
Az egyik legnőiesebbnek tartott sport: a törékeny alakú lányok gyönyörű hajlékonyságát és tartását nézve, minden nő szeretne egy kicsit művészi tornász lenni. A kicsiknek tartott tornás foglalkozások tulajdonképpen minden későbbi sportnak az alapját jelentik. A művészi torna nemcsak egyszerű gimnasztika lányoknak, kiválóan ötvözi a táncot és a sportot, miközben felszabadulnak a gyerekek a zene hatására, a mozgás mégis fegyelmezi és összpontosításra tanítja őket. A különböző eszközöket, úgy mint a szalagot, karikát, buzogányt, labdát használó művészi torna izgalmas kihívás a gyerekek számára, fejleszti a lányok kézügyességét, koordinációját és segíti a testtudat kialakulását is. A zenére végzett gimnasztika hatására hamar kiváló tartása lesz a lányoknak, és a már egészen kicsi, óvodás korban elkezdett sport később számos irányban folytatható.

Szinkronúszás
Úszásoktatásra szinte minden kisgyerek jár, kevesen folytatják azonban később a vízbiztonság megszerzése után. Különösen a lányok között nagy a lekopás, sokan úgy gondolják ugyanis, hogy az úszás nem tartozik a nőies sportok közé. A szinkronúszás ideális mozgás azok számára, akiknek a víz és az úszás örömet okoz, de szeretik a táncot is. Ez a műfaj tulajdonképpen a musicalek világából lépett kis és kezdte önálló útját a sport területén. A vízi revüből kialakult szinkronúszás nemcsak művészi sport, de technikai is, alaposan átdolgozza az egész testet, megőrizve a nőies tartást, mozgást és alkatot.


Tenisz
A tenisz mindkét nem számára jó választás, de jó szívvel ajánlható kifejezetten lányoknak is. Szép tartás és kecses mozgást is biztosít, az ízületeket lazítja és a kötött szöveteket hatékonyan nyújtja. Sokan úri sportnak tartják, ami mögött leginkább az állhat, hogy rendkívül szórakoztató mozgásforma. Kifejezetten társasági sport, ráadásul igen könnyen elsajátíthatóak az alapok, néhány hónap alatt olyan szintre kerülhetnek a gyerekek, hogy sikerélménnyel gazdagabban hagyják el a pályát egy-egy edzés után. A pozitív visszajelzés ugyanis fontos! Nemcsak ideális időtöltés tehát a tenisz a lányoknak, de alaposan átmozgatja az egész szervezetet, miközben a léleknek is örömet ad, a mozgásnak, a társaságnak és a sikernek köszönhetően.