Nyári barangolások gyerekekkel


Család
18/02/2021
Mikor is szervezhetnénk több kültéri szabadidős programot a csemetékkel, ha nem nyáron? Bár Magyarországnak nincsenek magas hegységei, azonban számos tan- és erdei ösvény áll országszerte rendelkezésre az aktív pihenéshez!

Hármashatár-hegy

A budapestiek már jól ismerik, ha azonban valaki vidékről tervez a fővárosba látogatni, célszerű bekészíteni egy pár túracipőt is. A budai oldalon meghúzódó Hármashatár-hegy 495 méterrel a tengerszint felett fekszik, és népszerű célpontja a túrázás, kerékpározás és siklórepülés szerelmeseinek. Számos túraösvénnyel rendelkezik, közülük azonban csak egy, a kék jelzéssel ellátott út vezet fel a hegytetőre. Mivel itt már nincsenek fák, ezért a csúcson gyakran erős széllel kell számolnunk.

Vulkánok völgye, Badacsony

A Balaton badacsonyi régiója jellegzetes hegységéről közismert. Vulkáni eredetének köszönhetően ez a táj a Balaton többi részétől eltérően formálódott, és számos ritka állat- illetve növényfajnak ad otthont. A Balatont az itt közlekedő kompról közelebbről is megcsodálhatjuk.

Őrségi Nemzeti Park

Az osztrák és szlovén határ mentén található nemzeti park számos, az Őrség apró falvaival összekötött túraútvonallal büszkélkedik. Védett láposai számos veszélyeztetett állat- és növényfajnak adnak otthont. A nemzeti park növényvilága rendkívül gazdag, virágzáskor pazar látványt nyújt. A határok mentén elhelyezkedő ókori építészeti maradványok szintén megérnek egy látogatást.

Gemenci erdő

A Dél-Magyarországon található ártéri erdő Európa szinten is rendkívül különlegesnek számít. Ökoturisztikai központjában erdei iskola működik. Az erdő állatvilágát szarvasok, vaddisznók és sasok tarkítják. Ösvényei gyalog- és kerékpártúrákra egyaránt alkalmasak, hosszúságuk 5 és 30 kilométer között váltakozik, így bármely korosztály számára kiválaszthatjuk a megfelelőt. A különleges élmény garantált! Reméljük, valamelyik programötletünk elnyeri majd tetszését! Ön is ismer olyan helyeket Magyarországon, ahová mindenképp érdemes ellátogatni? Ossza meg velünk!