Nyári elfoglaltságok: sportcipő egyedi dekorral a suliezdéshez


Család
24/02/2021
A visszatérés az iskolába nem mindig egyszerű a gyerekek számára; azonban van megoldás arra, hogy feldobjuk számukra a borús, kezdeti időszakot: készítsünk menő sportcipőt, amiben " iskolába. A vászoncipőket gyerekjáték "feltuningolni", a bőrcipőkkel azonban már más a helyzet. Most megmutatjuk, hogyan oldható meg mégis a feladat egy olyan "csináld magad" átalakítás keretében, ami fiú és lány bőrcipőkhöz egyaránt alkalmazható.

Az ötlet alapja, hogy ollóval különböző alakzatokat formálunk, melyeket aztán tépőzár segítségével rögzítünk a cipőhöz. Ehhez használhatunk elnyűtt és megtisztított, de akár vadonatúj cipőt is. Ami jó hír, hogy mindehhez nagyon kevés segédeszközre lesz szükségünk:

  • Színezett hablapok (2cm vastagságú). Ez egy puha, ugyanakkor ellenálló anyag, mely viaszolt formában bármilyen időjárásnak, - többek között az esőnek is - ellenáll. Lányok cipőihez válasszuk a csillámos verziót!
  • Ceruza a rajzoláshoz
  • Tépőzár

A még alaposabb személyre szabás érdekében pedig szükségünk lesz:

  • Színes cipőfűzőre
  • Minden felületen alkalmazható, alkoholos filctolll

Az előrajzolt formákat vágjuk ki ollóval. A lányok valószínűleg a csillogást, a fiúk pedig a lángcsóvákat részesítik majd előnyben.

Ha szárnyakat szeretnénk ragasztani a cipőre, először ragasszuk a tépőzár felső részét a cipőhöz, az alsót pedig a szárnyakhoz. Az egyik szárnyat a jobb cipő jobb oldalára, a másikat pedig fordítva ragasszuk fel. A tépőzár könnyen eltávolítható, ráadásul a cipőben sem tesz kárt.

A cipőtuningot megkoronázhatjuk színes cipőfűzőkkel is. A még eredetibb végeredmény érdekében használjunk mindkét cipőn más-más színű fűzőt, amely abban is segíthet a kicsiknek, hogy könnyebben megtanulják a különbséget jobb és bal között.

Színezzük élénkebbre alkotásunkat alkoholos filctollakkal. A gyerekek imádni fogják! Az alkoholos filccel történő díszítés azonban végleges és lemoshatatlan, így használatát mindig felügyelje felnőtt!

Az eredmények nagyszerűek, a gyerekek pedig alig várják, hogy eldicsekedhessenek varázslatos lábbelijükkel, így még a suli kezdés „fájdalma" is a háttérbe szorul. 


Indulatkezelés
Gyermekeinknek csak úgy taníthatjuk meg indulataik kezelését, ha mi magunk mutatunk példát haragunk egészséges kifejezésére.