Mert úszni jó!


Család
26/07/2021

Hogy mindenki úszhasson!

Támogassuk együtt a járvány miatt nehéz helyzetbe került amatőr para-úszóiskolákat!

Számunkra mindenki értékes, egyenlő, képes a csúcsteljesítményre.

Hiszünk benne, hogy minden gyereknek joga van az egészséges élethez, a sporthoz, így fontos számunkra hogy támogassuk azokat az elkötelezett úszóiskolákat hazánkban, akik az úszó sportot minden gyerek számára elérhetővé teszik.

Országos programot indítunk a világjárvány miatt nehéz helyzetbe került és működésüket hosszú időre szüneteltetni kényszerült, azon amatőr úszóiskolák támogatására, akik a fogyatékkal élő gyermekek számára is elérhetővé teszik az oktatást.

Július 28-án induló kampányunk keretében bármilyen P&G termék Tescoban történő megvásárlásával őket támogathatod.

A 2020-ban kezdődő Covid-19 járvány az egész világot kihívások elé állította, és életünk számos területén tapasztalhattuk negatív hatásait. A személyes érintettségeken felül a sportszervezetek és egyesületek is kiemelten nehéz időszakot tudhatnak maguk mögött, ahonnan a talpra állás kitartó, kemény munkát és sok segítséget igényel. Egyes amatőr úszóiskolák helyzete olyannyira kilátástalanná vált, az akár 9 hónapig tartó bezárás alatt, hogy sokaknak már a fennmaradás is veszélybe került. A hosszú bezárási idő és az iskolai úszásórák elmaradása a 2020-2021-es évben hatalmas bevételkiesést jelentett.

Az úszás az egyik legegészségesebb sport és az úszásórák alkalmával a fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű gyermekek elsajátítják azt a tudást, ami az alapvető biztonságérzetet adja a vízben, mindamellett, hogy fejleszti a mozgáskordinációt és a légzésszabályozást. A vízben és mozgással töltött idő örömmel tölti el a gyerekeket és önbizalmat ad, így a lelki jólétüket is támogatja.

A Procter&Gamble elkötelezett a parasport, azon belül is a gyermeksport támogatása iránt, és 11 éve kiemelt olimpiai és paralimpiai partnerként különösen fontosnak tartjuk a nehéz helyzetbe került egyesületek és para-úszóiskolák támogatását, ezért most országos programot indítunk, hogy új esélyt kaphassanak az újrakezdéshez és folytatáshoz.

Mert úszni jó!

Hogyan tudsz segíteni?

A július 28-én induló kampány keretében, ha bármilyen P&G terméket Tesco üzletekben és online vásárolsz, termékenként 4 Ft-ot az amatőr para-úszóiskolák és az oda járó gyermekek támogatására adományozunk.

Ha úszóiskola vagy!

Várjuk az úszóiskolák, klubok és egyesületek online jelentkezését, július 28-tól augusztus 24-ig itt a weboldalon, a JELENTKEZÉS gombra kattintva.

Az adományra csak olyan amatőr úszóiskolák jelentkezését várjuk 2021.07.28-tól aug. 24-ig,:

 • amelyeknek 2020. március 1. óta a mai napig minimum 6 hónapig jövedelem nélkül kellett zárva tartaniuk, és ezt igazolni tudják.
  Igazolás: HAVI FŐKÖNYVI KIVONAT MÁSOLATA. A főkönyvi kivonatot havi bontában kell beadni. A főkönyvi kivonatokat csak a nullás hónapokra kell beadni, legyen ellenjegyezve (azaz aláírva, hogy a benne foglaltak megfelelnek a valóságnak). Azt kell látni, hogy a nyitó és a záró bevétel összege megegyezik.
 • ahol 2020 március 1-jét megelőző 6 hónapban legalább 2 fogyatékkal élő gyermek számára tartott úszó oktatást.
  Igazolás: Úszóiskola vezetőjének nyilatkozata arról, hogy a jelzett időszakban legalább két fogyatékkal élő gyermek úszóoktatását végezték
 • amelyek legkésőbb 2019. január 1-jén megalakultak.
  Igazolás: ALAPÍTÓ OKIRAT MÁSOLATA
 • akik, a közösség erejét használva minél több emberhez próbálja eljuttatni a jótékonysági kampány hírét.
  Igazolás: A képernyő fotója, ahol a program beharangozó facebook posztját az úszóiskolájuk FB csoportjában megosztotta a Procter and Gamble Magyaroszág facebook oldaláról ((12) Procter and Gamble Magyarorszag | Facebook megjelenése: július 27-én) és a posztjukba beleírták mire tudnák felhasználni az anyagi támogatást
 • aki a 2021. 07.12. és 08.08. között rendezett „Mert úszni jó!“ c. kampányban nem kapott támogatást.

A nyertes pályázóknak az adományozási szerződési folyamatban további hivatalos igazolást kell bemutatniuk arról, hogy iskolájuk fogyatékkal élő gyermekek oktatásában vett részt a jelzett időszakban. (2019.09.01-2020.03.01.)

Már azzal is sokat segítesz, ha hírét viszed a programnak!

A promócióban minden Procter&Gamble által forgalmazott márka részt vesz, mely elérhető a Tesco üzleteiben és online áruházában:

Mert úszni jó!

A promóciós kampány játékszabályzata itt érhető el