Szabadtéri játékok gyerekeknek


Család
9/05/2023
Igazán nagyszerű érzés néha kimozdulni és a gyerekek akkor is élvezik, ha esős vagy szeles idő van odakint.

Előkészületek

A kinti programokhoz mindenekelőtt ki kell csalni az ifjakat a lakásból.

  • Kérje meg őket, hogy segítsenek önnek bekészíteni a különböző apró jutalmakat, melyeknek ők is már előre tudnak örülni. Az idősebb gyermekek és kamaszok számára találjon ki sportos feladatokat, amely a kiruccanást kihívássá varázsolja számukra: pl. föl tudnak-e mászni egy meredekebb hegyoldalra, vagy ki ér gyorsabban célba?
  • Az izgalmak fenntartásához keressen mindig egy új terepet, vagy vigyék magukkal gyermekük legjobb barátját.

Séta

Manapság az okostelefonokban és zenelejátszókban is található pedométer, melynek segítségével egy 2000 lépésből álló sétára hívhatja ki a gyerkőcöket. A számlálás eltereli majd a figyelmüket az aktív mozgásról.

Hangeffektusok begyűjtése

Kérje meg a gyerekeket, hogy útjuk során vegyék fel a különböző hangzásokat telefonjaikra, majd „vágják össze” ha hazaértek. A jég reccsenése, a sárcuppogás, a gallyak susogása, a madárdal, vagy a gyerekzsivaj a játszótéren egy forró nyári délután – mind-mind nagyszerű hangzással bírnak... Videóval is próbálkozhatnak, amelyhez történetet találnak ki a gyerekek.

Játszanak közös kinti játékokat a parkokban, tereken!

Egy játékos versenyre mindig kaphatóak a gyerekek akár hideg, akár meleg van odakinn.

Előrelátó tippek

Ha gyerekekkel tervez programot, legyen mindenre felkészülve! Készítsen be egy törölközőt és egy pár gumicsizmát a csomagtartóba, ahová terítsen le egy rossz plédet, hogy a nap végén rá lehessen tenni a sáros cipőket és kabátokat.

„Üzemanyag” a kinti mókákhoz

 Mindenki sokkal jobban érzi magát korgó gyomor nélkül!