Szórakoztató benti játékok gyerekeknek


Család
1/03/2021
Ismerj meg mókás benti programokat és játékokat, hogy értékesen töltsetek időt otthon gyerekeiddel. Légy kreatív és élvezd az időt gyerekeiddel otthon.

Néhanapján nagyszerű érzés otthon maradni és csak játszani, lazítani a gyerekekkel.

Íme, néhány remek módszer arra, hogy gyermekeinkkel minőségi időt töltsünk.

Öltözős játék

Ez a játék kiváló módja annak, hogy magunkban és gyermekeinkben is felpezsdítsük a kreativitást. Mi valószínűleg nem hordhatjuk az ő ruháikat, fordítva azonban már lehetséges. Próbáljuk meg eljátszani valamelyik Disney film kedvenc jelenetét, s kétség kívül lesz elég anyagunk a következő családi fotóalbum összeállítására.

Dekorációs játék

Amennyiben falaink lemosható festékkel vannak borítva, válasszunk ki bátran egy felületet és engedjük a gyerekeknek, hogy kedvük szerint pingálják ki azt. Had ragasszák csak fel kedvenc matricáikat és fessék fel mesefiguráikat! Persze úgy is lehet, hogy mi magunk választunk ki egy színt vagy témát, és a lurkókkal eszerint dekoráltatjuk ki az adott területet. Ez egy hosszas projekt lehet, ami kétségtelenül beszélgetés témája lesz majd a látogatóinkkal.

Bunkerépítés

A plédekből épített várakkal nehezen lőhetünk mellé gyermekeinknél. Használjunk takarókat, párnákat és kartondobozokat, vagy barmit, ami eszükbe jut az építéshez! Anyu és apu is részese lehet a kalandnak, amikor egy biztonságos kuckóban mesélik el az esti mesét!

Fotóalbum készítése

Jelentsük be otthon „kötelező" programként a családi fotóalbum elkészítését, melyben számítunk a gyerekek közreműködésére! Ezzel nemcsak lefoglaljuk őket az adott időre, de évekkel később rengeteg szép emléket idézhetnek majd fel a fényképek böngészése közben.

Közös sütés-főzés

Engedjük a kicsiknek, hogy segítsenek elkészíteni ebédjeiket, ezáltal növelve önbizalmukat a konyhában. Azzal, hogy lehetőséget nyújtunk számukra az alapanyagok kiválasztására, elkerülhetjük a későbbi válogatós elégedetlenséget is. A gyerekek sokkal szívesebben fogyasszák el az eléjük tett ételeket, ha részesei voltak azok elkészítésének!

Matematikai játékok

A gyerekjátékok nem minden esetben igényelnek labdát vagy számítógépet!   Játsszunk velük matematikai és logikai játékokat, hogy ösztönözzük őket a kreativitására, valamint tornáztassuk meg az elméjüket! Ennek még az iskolában is érezhető hatása lesz.

Egy otthon töltött játszós nap a gyerekekkel teret enged kreativitásuknak, képzelőerejüknek és annak, hogy csodálatos élményeket osszanak meg egymással, nem beszélve a kötelékről, amely ezáltal jelentősen megerősödik.