Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

Szünidő a konyhában – főzés a gyerekekkel

Szünidő a konyhában – főzés a gyerekekkel

0
Nyáron sem lehet nap mint nap szórakoztató szabadtéri programokat szervezni a gyerekeknek, de akár az időjárás is közbeszólhat. A túrázás és vizes programajánlók után mostani cikkünk épp ezért az otthon végezhető tevékenységekkel foglalkozik, azon belül is a konyhába kalauzolja önöket. Úgy véljük, hogy amelyik háztartásban a gyerekek is megtanulják, hogy a főzés nem feltétlenül egy nehéz és unalmas feladat, ott nemcsak jó étvággyal fognak étkezni, de a jövőben is szívesen besegítenek majd a konyhai munkálatokba. Ismerkedjen meg receptjeinkkel és ossza meg velünk a véleményét!
Préselt gyümölcstekercs
A nyár bővelkedik a bogyós gyümölcsökben, melyek szedése már önmagában is egy program lehet a gyerekekkel. A friss idénygyümölcsökből hamar készíthetünk mennyei, nyári finomságokat. A házi gyümölcstekercsek a kicsik nagy kedvencei, és nemcsak elkészítésük egyszerű, de hozzávalót is alig igényelnek. Friss gyümölcsökből, cukor hozzáadása nélkül készíthető, mézzel édesíthető. (Figyelem: méz fogyasztása 1 év alatti gyermekek számára nem ajánlott!) Ezt az édességet különféle gyümölcskombinációkból állíthatjuk elő: készülhet csak eperből, amihez tetszés szerint adhatunk málnát, áfonyát vagy feketeszedret.

Hozzávalók

½ kg gyümölcs
5 evőkanál méz
2 evőkanál citromlé

Elkészítése
  • Melegítsük elő a sütőt 80 fokra (vagy a sütő legalacsonyabb hőmérsékletére).
  • Béleljünk ki egy nagyméretű tepsit sütőpapírral vagy szilikonos sütőalátéttel.
  • Öblítsük át a gyümölcsöket és amennyiben szükséges, távolítsuk el a száraikat. Helyezzük a gyümölcsöket konyhai robotgépbe, vagy pépesítsük őket botmixerrel. Adjuk hozzá a vegyes gyümölcsöket
  • Adagoljuk hozzá és keverjük el benne a kifacsart citrom levét és a mézet.
  • A sima állag eléréséhez paszírozzuk át a pürét egy finom szitán, hogy ne maradjon benne mag. Öntsük a gyümölcsvelőt a bélelt tepsibe, majd spatulával oszlassuk el egyenletesen. Simítsuk el a gyümölcspürét
  • Helyezzük a tepsit a meleg sütőbe 5-6 órára, úgy, hogy a szárítási idő felénél elforgatjuk. Amikor a gyümölcs megkötött és már nem tapad, vegyük ki a sütőből.
  • Hagyjuk a tepsit teljesen kihűlni. Amennyiben szilikon alátétet használtunk, óvatosan hámozzuk le róla a kihűlt gyümölcslapot és helyezzük át sütőpapírra.
  • Vágjuk fel csíkokra és tekerjük fel.
Az elkészült gyümölcstekercseket légmentes dobozba zárva akár 2 hétig tárolhatjuk
LASAGNA KELYHEK
A lasagna egy nagyszerű étel, azonban elkészítése időigényes. Íme egy változat, melyet fele annyi idő alatt elkészíthetünk. Elő a maffinformával és már kezdhetjük is!

Hozzávalók:
9 megfelezett lasagna lap
15 dkg rikotta sajt
10 dkg reszelt mozzarella sajt + 5 dkg a szóráshoz
40 dkg kg darált marhahús
1 aprított paradicsomkonzerv
Só és bors az ízesítéshez

Elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Olajozzuk ki a maffinforma belsejét.
3. Pirítsuk meg a darált marhahúst és öntsük le róla a keletkezett levet.
4. Egy tálban keverjük el a ricottát, 10 dkg mozzarellát és a pirított darált marhahúst.
5. A muffinsütő forma mélyedéseibe helyezzünk egy-egy fél lasagna tésztát.
6. Halmozzunk egy kanállal a sajtos darálthúsból a tészták tetejére.
7. Öntsük őket nyakon a paradicsomszósszal.
8. A műveletsort ismételjük meg többször.
9. Az utolsó körnél a paradicsomszósz tetejét szórjuk meg az erre a célra félretett mozzarella sajttal.
10. Helyezzük sütőbe és süssük 20-25 percen keresztül. Ha a tészta gyorsan pirul, fedjük le fóliával a sütési idő hátralévő részében.
11. Ízesítsük sóval és borssal.

MÜZLI SZELET SÜTÉS NÉLKÜL
Gyermekei szeretik a szupermarketben megvásárolt müzli szeleteket, ön viszont aggódik a tartósítószerek miatt? Mivel a müzliszelet elkészítéséhez nincs szükség sütésre, ezért ezt a gyerekek akár önállóan is elkészíthetik.

Hozzávalók
¾ bögrényi krémes mogyoróvaj
½ bögrényi méz
1 evőkanálnyi vanília aroma
2 bögrényi zabpehely
1 bögrényi gabonapehely
1 bögrényi M&M's/mazsola/mandula/csokoládé forgács/aszalt gyümölcs

Elkészítése
  • Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  • Egy nagyobb tálban keverjük össze a zab- és gabonapelyhet.
  • Egy mikrózható edénybe kanalazzuk bele a mogyoróvajat és a mézet. Hevítsük 30 másodpercenkénti intervallumokban mindaddig, amíg a hozzávalók el nem olvadnak. Keverjük el, majd adjuk hozzá a vanília aromát.
  • Öntsük a mézes mogyoróvaj keveréket a pelyhekre. Kevergetve készítsünk belőle egy masszát.
  • Adjuk hozzá az M&Ms csokikat, vagy más hozzávalót fentebbről.
  • A masszát terítsük ki egyenletesen a sütőpapírra, majd nyomkodjuk le.
  • Helyezzük az egészet körülbelül 3-4 órán keresztül a hűtőbe, mindaddig, amíg meg nem köt.
  • Vágjuk fel őket szeletekre és már fogyaszthatók is!
Jó étvágyat és kellemes időtöltést a kicsikkel!
0

Szeretne hozzászólást írni?

Szerintünk szeretni fogjuk

Sütik elfogadása