Tippek a tökéletes piknikhez


Család
20/06/2019
Bár jó lenne, de nyáron sem lehet állandóan nyaralni, így amikor már sokáig voltunk otthon, jó kimozdulni a friss levegőre, és piknikezni egyet. Vajon mi kell a tökéletes piknikhez? Mi mindenre gondoltunk.

Egy spontán pikniknél sok minden sülhet el rosszul. De nem akkor, ha megfelelően előkészülünk. Találjunk ki mindent előre, gondoljuk végig, mit szeretnénk csinálni, és legyen egy kinyomtatott listánk mindarról, amit magunkkal szeretnénk vinni. A tökéletes hely Kettesben a párunkkal, baráti társasággal vagy családdal? Először is gondoljuk végig, mire vágyunk, és mit szeretnénk csinálni. Ha kettesben megyünk, inkább valamilyen eldugottabb, romantikus helyet keressünk, ha azonban a barátokkal vagy a családdal, akkor az ő igényeiket is figyelembe kell venni. Ha gyerekek is jönnek velünk, érdemes olyan helyet választani, ahol van a közelben vécé és kézmosási lehetőség. A lényeg, hogy előre keressük ki a megfelelő helyet, hiszen piknikezni jó időben érdemes, tehát nem biztos, hogy hetekkel előre meg tudjuk szervezni. Ha azonban a helyszín megvan, spontán is lehet a hétvégét szervezni. Bárhol is vertünk tábort, a piknikezés után ne hagyjunk magunk után szemetet, tehát vigyünk magunkkal zsákot, amibe bele tudjuk dobálni a hulladékot.
Amit ne felejtsünk otthon
Lista a legfontosabbakról:
- vízálló piknikpléd, esetleg párna
- pohár, tányér, evőeszköz
- dugóhúzó, zsebkés, vágódeszka
- papírtörlő, szalvéta, konyharuha, szemeteszsák
- napernyő, kempingasztal és székek, naptej, törülköző, szúnyogriasztó
- társasjáték, labda, tollas, kártya
- pulóver
- műanyag doboz az ételmaradéknak
Étel-ital Kinek van kedve a szabadban késsel-villával enni? Lehetőleg olyan ételeket válasszunk, amelyeken kézzel is elfogyaszthatunk, ilyen a szendvics, a wrap, a töltött leveles vagy élesztős tészta, a muffin, a különböző gyümölcsök és zöldségek. Ha többre vágyunk, készítsünk hidegen is fogyasztható tészta-, rizs- vagy burgonyasalátát, fasírtot, rántott húst. Ha társasággal megyünk, előre osszuk be, ki mit visz, nehogy valamiből túl sok, másból túl kevés legyen. A hűteni való élelmiszerek és innivalók számára pedig ne felejtsük otthon a hűtőtáskát.
Extra tipp: a gyerekek nagyon szeretnek emlékként hazavinni mindenfélét (kavicsot, falevelet stb.), így készüljünk fel arra is, hogy ezeket valamiben tárolnunk kell a hazafelé tartó úton. Vigyünk magunkkal extra dobozt vagy zsákot, amiben a kincseket el tudjuk rejteni.