Top 10 Nyári Program


Család
1/03/2021
Nem csak külföldön találunk látnivalókat és jó programokat. Nyári szabadságunk ideje alatt keressük fel a legszebb helyeket Magyarországon, vagy válogassunk a kulináris programok közül. Egy belföldi rövid nyaralásra pedig kiváló az augusztus 20-ai hétvége

SZÖVEGTEST

A nyár utolsó hónapja, az augusztus is számtalan érdekes programlehetőséggel vár minket. Kiválasztottuk a tíz legjobbat.

Fesztiválok

Kaposfest

A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál Európa egyik legszínvonalasabb komolyzenei eseménye, amelyet minden évben augusztus 13–19. között rendeznek. A klasszikus zenei koncertek mellett egy héten keresztül gondoskodnak az odaérkező vendégek teljes napi programjáról. 

II. Fröccs és Lángos Fesztivál

Ha a nagy melegben vágyuk egy jó fröccsre és hozzá egy finom lángosra, akkor augusztus 4–6. között érdemes ellátogatnunk a Kincsem Parkba. Lesz  kisfröccs, nagyfröccs, sportfröccs, házmester… A fröccs és a lángos mellett a szervezők sörrel, alkoholmentes italokkal, pálinkákkal és egyéb gasztronómiai élményekkel, valamint érdekes programokkal (lóverseny, agárverseny, gyerekprogramok, épített játszótér, kézműves vásár, pónilovaglás, hintó kiállítás) is készülnek.

Csokoládéfesztivál

Tizedik alkalommal várják augusztus utolsó hétvégéjén az édesszájúakat Szerencsre. Változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édességbemutatók- és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást.

Bakancslistás tájak

Balaton-felvidéki tanúhegyek

Egy hűvösebb napon mindenképpen érdemes egyszer ellátogatnunk a Tapolcai-medence szépséges hegyeihez. A Badacsony, a Szent György-hegy, a Csobánc, a Gulács, a Tóti-hegy, a Haláp, valamint a Balatontól messzebbre eső Somló-hegy, a Kis-Somló és a Ság-hegy alkotják a tanúhegyeket. Évmilliókkal ezelőtt, a Pannon-tenger mélyén heves vulkanikus tevékenység zajlott, ennek emlékét őrzik.

Tapolcai tavasbarlang

Hazánk első villanyvilágítással ellátott és turisztikai célra is használt barlangja az egyetlen, amelyet csónakkal lehet bejárni. A vízen evezve 300 méteren át gyönyörködhetünk a feltörő meleg víz alkotta járatokban.

Tisza-tavi Ökocentrum és Vízi Sétány

A Vízi Sétányt Poroszló mellett, a tó belső területén találjuk. A víz fölött, cölöpökre épített 1500 m hosszú pallóúton kényelmes sétával nyerhetünk bepillantást a Tisza-tó növény- és állatvilágába. A Vízi Sétányhoz menetrend szerint közlekedő, 20 személyes kishajóval lehet eljutni. A Tisza-tavi Ökocentrum a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit mutatja be.

Rudabányai bányató

Tengerszemekért sem kell a környező országok magas hegyeit meglátogatnunk, mert lapos kis hazánkban is találunk lenyűgöző szépségű apró bányatavakat. A rudabányai bányató közel 60 méteres mélységével például jelenleg hazánk legmélyebb állóvize.

Augusztus 20.

Balatonboglári Szüreti Fesztivál

Az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényén két színpadon rengeteg fellépővel várják az érkezőket. Lesz BB Aréna bulisátorral, BB bor- és pezsgőudvar, kézműves- és kirakodóvásár, szüreti felvonulás és vidámpark. 

Bor és kenyér ünnepe Siófokon

A folklór tradicionális értékeit és a népszerű világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett néptánc, családi programok, népi játékok, vásár és gasztronómiai élmények várják a látogatókat. Lesz kenyérszentelés, a város bora választás és tűzijáték is.

Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja

A régióban egyedülálló fesztivál a magyar népzene és néptánc szép hagyományait ápolva mutatja be a hazai és határon túli magyar táncegyüttesek legjobbjait. A koncertek, táncházak, játszóházak és néptáncbemutatók között minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelőt.