Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

A legjobb növények a szúnyogok távol tartásához

a-legjobb-novenyek-a-szunyogok-tavol-tartasahoz
0
Idén nyáron fedezzük fel a természet megoldásait a "szúnyog problémára"!

Mindannyian ismerjük a bosszantó érzést, amit a pimasz szúnyogok keltenek meleg nyári estéken. A lábak és kezek folytonos csapkodása kissé elvesz a szabad ég alatt tartózkodás élményéből. Mit szólna azonban ahhoz, ha saját kertjének növényei segítenék e probléma megoldásában?

A sok fáklya, gyertya és olaj helyett, most újratervezheti kertjét, amelyben növények lesznek a természetes szúnyogriasztók.

Hozzunk létre fűszerkertet!

Egy fűszerkert gondozása egyébként is jó nyári elfoglaltság, de kevesen tudják, hogy számos növény a kiskertben természetes módon riasztja a szúnyogokat.

  • Bazsalikom: Ez a finom, olasz ételekhez nélkülözhetetlen alapanyag nemcsak ízesítéshez kiváló, de természetes módon űzi a kellemetlen kis rovarokat is!
  • Menta: Sokan szeretik teájukat vagy édességeiket mentával ízesíteni, azonban nagy szerencsénkre a szúnyogok már sokkal kevésbé kedvelik ezt a különleges fűszernövényt.
  • Citromfű: Csak sodorjunk össze egy szárat kezeink között, a felszabadult citrom illat pedig nagy gondot okoz majd a vérszívóknak, így kétségtelenül megéri e növény ültetése a szezon során.
  • Rozmaring: Ez az esszenciális fűszernövény segít egy szúnyogmentes övezet kialakításában, illata ugyanis önmagában elég a rovarok távoltartásához.

Tipp: Tekintettel a növények különböző nap és vízigényére, ha tehetjük, mindegyiket ültessük külön kaspóba! Ezután kedvünk szerint szórhatjuk el őket a kert vagy balkon bármelyik pontján.

A nyáron felbukkanó, apró rovarok okozta bosszúságra nemcsak fűszernövényekkel lehet reagálni, de bizonyos virágfajok is segítenek a szúnyogok távol tartásában.

  • Körömvirág: Bár esztétikai szépsége nem vonható kétségbe, illat azonban nem párosul hozzá. A szúnyogok ezt a növényt sem szeretik és távol is tartják magukat tőle. Amennyiben nyáron veteményes kialakítását tervezzük, ültessünk köré körömvirágot, amely az egyéb kártevőket is távol tartja. Amennyiben már kialakítottuk kertünket, akkor is ültethetünk egy két palántát, garantáltan nem marad el a hála!
  • Bojtocska: Ez az apró, kék virág egy olyan vegyi anyagot tartalmaz, amelyet a mesterséges szúnyogirtók elkészítésénél is felhasználnak. Kis termetüknek köszönhetően könnyen el tudjuk helyezni őket a kert bármely részében.
  • Krizantém: E nagyszerű virág variációinak száma végtelen, és kivétel nélkül mindegyik kitűnő munkát végez a vérszívók és számos más potenciális kártevő távol tartásában.

Grill party ötletek
A tavaszi napsugarak, virágba borult fák mindenkit a szabadba csábítanak!

 

0

Szeretne hozzászólást írni?

Szerintünk szeretni fogjuk