Kihagyhatatlan kerti parti ötletek az otthoni vendéglátáshoz


Otthon
30/05/2023

Szeretnéd lenyűgözni vendégeidet, és emlékezetessé tenni a családi, baráti összejöveteleket? Szemezgess ötleteinkből! Hiszen a jó idő már nem várat magára, és tökéletes alkamat kínál a kültéri programok megrendezésére. Az asztalterítéstől és a hangulatvilágítástól kezdve a szórakoztató elfoglaltságokon át, itt most mindent egy csokorba gyűjtöttünk annak érdekében, hogy az általad szervezett partik sikersztorikká váljanak!

1. Limonádéspult a vendégeknek

A limonádéspult egy fantasztikus kelléke lehet a szabadban töltött, forró nyári buliknak. A recept egyszerű: szerezzünk be egy üvegből készült italadagolót, töltsük meg jéggel és frissen szeletelt citromkarikákkal (esetleg egy kis friss mentával), majd öntsük fel vízzel és citromszörppel! Helyezzünk köré üveg- vagy papírpoharakat papírszívószállal, és a vendégek örömmel szolgálják majd ki magukat. Díszítsük fel a környezetét élénk virágokkal, hogy az egész dekoratív külsőt öltsön. Gyerekzsúrok és büféasztal köré rendezett étkezések alkalmával is nagyszerű megoldás.


2. Építsük programunkat egy adott tematika köré!

Nemcsak a farsang szolgál jó apropót a különböző tematikák szerinti mulatozáshoz, nyáron is kiválaszthatunk egy-egy olyan motívumot, ami köré felépíthetjük az összejövetelt. Használjuk a fantáziánkat, egészen különös, vicces és izgalmas témákat is feldolgozhatunk. Rendezzünk „hajótöröttek" partit, díszítsük fel a kertet trópusi, hajótörött-hangulatban. Készítsünk olyan ételeket, melyek Robinson Crusoe asztalán is megtalálhatóak lettek volna, az asztal díszítését is természetes anyagokkal oldjuk meg. Dinnyehéjban szolgáljuk fel a gyümölcsbólét, és kókuszhéjban kínáljunk koktélokat. Készítsünk ételeket gyümölcsökből, húsokból, halakból. Buzdítsuk arra a barátainkat, hogy mókás, de könnyű, az évszaknak megfelelő ruhában érkezzenek. Egy „fűszoknya" elkészítése sem ördöngös, ha feláldozunk erre egy régi szoknyát és csíkokra vágjuk. A kerti világítást hangulatos fáklyákkal oldjuk meg és keressünk a hangulatnak megfelelő hawaii zenét is!


3.Mindenünk a víz

Persze nem mindenki van olyan szerencsés helyzetben, hogy medencéje is van a kertben, egy kis kreativitással azonban pótolhatjuk a csillogó, feszített víztükröt. Nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is szórakoztatja és nem utolsó sorban hűsíti is egy nagyobb méretű, felfújható, vagy egy kisebb, merevfalú medence. Válasszunk a parti időpontjára egy igazán meleg napot és invitáljuk meg a barátainkat egy könnyed hűsölésre! Vidámabbá tehetjük a hangulatot, ha vicces vízi játékokat helyezünk a kert különböző pontjára. Készüljünk sok gyümölccsel, házi készítésű jégkrémmel és rengeteg hűsítő itallal. Jó hasznát vehetjük nyáron is a karácsonyi kültéri fényeknek, a színes lámpácskák izgalmassá és fiatalossá varázsolják a környezetet. Gondoljunk mindenre, klasszikus „strandzenékkel" kedveskedjünk a barátainknak. Ne feledkezzünk meg a vízi pisztolyokról és a „vadabb" locsoló berendezésekről sem!


4. Jurta sátrakkal feldobott hangulat

A piknikek tele vannak nyári varázzsal, és remek módjai a meleg délutánok eltöltésének. Mi lenne, ha ahelyett, hogy a helyi parkba mennénk, inkább a saját kertünkben rendeznénk egy piknikpartit? Terítsünk le egy kényelmes szőnyegeket, pikniktakarókat és rengeteg párnát, hogy a vendégek azonnal otthon érezzék magukat. Ha módunkban áll, állítsunk fel egy-két színes jurta sátrat. Ez nemcsak szeszélyes hangulatot idéz és gyermeki játékkedvet kelt, de árnyékot is ad azoknak, akiknek szüksége van rá. Kínáljunk körbe tálcán különböző falatkákat és szeletelt friss gyümölcsöt, amire mindenki azonnal „ráharap”. A fák alatt vagy a kerítések mentén felaggatott színes kendők és zászlócskák még vidámabbá varázsolják a hangulatot.


5. Alakítsunk ki egy fotósarkot!

A szelfiktől a csoportképekig szinte biztosra vehető, hogy rengeteg fotó fog készülni az eseményről. Ezt elősegítendő, alakítsunk ki egy fotózkodáshoz előkészített kis zónát! Akasszunk ki egy faágakból készített képkeretet, ami mögé be lehet állni, vagy készítsünk egy stílusos hátteret a fotózáshoz dekorált lepedőből. Helyezzünk el a közelben egy kellékes ládát, melyet mókás fejfedőkkel, napszemüvegekkel és egyéb szórakoztató kellékekkel töltünk meg. Helyezzünk el egy kis asztalon néhány használatra kész insta-kamerát. Ezek az emlékek később felbecsülhetetlen értékűek lesznek!