Őszi dekorációk: Kreatív ötletek


Otthon
5/03/2021
Csempésszünk egy kis őszi hangulatot a lakásba: ezek a díszek egyszerűen és gyorsan elkészülnek, és szinte semmibe sem kerülnek.

Ha nem akarunk drága díszeket vásárolni, készítsünk inkább saját kezűleg néhányat. Használjuk hozzá az ősz színeit és pompás terméseit!

Romantikus világítás: őszies teamécses
Amikor ősszel az éjszakák egyre hosszabbak, nincs is szebb dolog annál, mint gyertyafénynél szeretteink vagy barátaink körében beszélgetni és vacsorázni egy jót. Amire szükségünk van: őszi falevelek, vadrózsa bogyó, vastag fehér gyertyák, üvegpoharak, piros és fehér spárga vagy zsineg.

Így készítsük el: gyűjtsünk össze minél több színű faleveleket. Egy nehéz könyvben egy napig préseljük őket laposra. Egy-egy üvegpohárra helyezzünk rá kívülről annyi falevelet, hogy az egész felületet bevonják. A piros és fehér zsineget tekerjük körbe egymással, majd legalább háromszor vonjuk körbe vele a poharat. A végét kössük masnira, majd tűzzünk bele vadrózsa bogyót. A poharakba tegyünk egy-egy fehér gyertyát, és már kész is a gyertyadísz.

Csupa természet: őszi golyóbisok
Ezeket az őszies színben pompázó lombgolyókat kiakaszthatjuk az ajtóra vagy az erkélyre, de egyszerűen elhelyezhetjük bárhol a lakásban.
Amire szükségünk van: 2 darab 25 cm-es hungarocell golyó (kétrészes), 2 kisebb kő, ragasztó, juharlevelek, 20-25 csipkebogyó, 10-12 makk, 12-14 kis gesztenye, narancssárga kosárfonó nád, 0,35 mm-es barna kötöző drót.

Így készítsük el: a golyókat szedjük ketté. Az egyik felébe tegyünk bele egy-egy követ, hogy legyen súlya, majd ragasszuk őket össze. A golyókra ragasszuk rá a juharleveleket úgy, hogy az egészfelületét befedjük velük. Ezután szépen elszórva rögzítsük rájuk a csipkebogyókat, a makkokat és a gesztenyéket, majd a kosárfonó náddal keresztben és hosszában is fonjuk körbe a golyókat. A végén a barna kötöző dróttal néhány helyen rögzítsük őket a golyókhoz.

Művészi alkotás: mókusos falevélkép
Akár a gyerekekkel is elkészíthetjük, majd kitehetjük a gyerekszoba falára. Amire szükségünk van: kartonlap, színes ceruza, barna színes lap, 4 darab különböző nagyságú és színű falevél, barna, sárga, vörös tempera, színes papír, olló, ragasztó, fehér ceruza, díszítésként filcmaradványok, ágak, tűlevelek stb.

Így készítsük el: először is találjuk ki, milyen színű legyen a kép háttere, és olyanra színezzük ki a kartonlapot. Ezután készítsük el a mókust: a barna lapra rajzoljuk rá oldalnézetből, majd ragasszuk rá a kiszínezett kartonlapra. Ezután jön a farka. Ehhez alulról felfelé ragasszuk fel a legnagyobbal kezdve a legkisebb felé a faleveleket egymás fölé. Fehér ceruzával rajzoljuk meg a mókus kezét, filcből pedig ragasszunk neki fület és szemet. A kezébe adhatunk kis makkot is. Ha kész vagyunk, keretbe is rakhatjuk a képet.

Hogyan készítsünk befőttesüvegből vázát?
Legkönnyebben a virágok segítségével varázsolhatunk tavaszi hangulatot otthonunkba.