6 ötlet stresszmentes nyári partikhoz


Otthon
5/03/2021
Az idei buli megszervezése nem feltétlenül kell, hogy különösebb fejfájást okozzon. A tervezés megkezdésétől egészen a feltakarításig segítenek e hasznos tippek, hiszen segítségükkel egyszerűbb lesz a logisztika és sokkal több idő marad arra, hogy mindenki jól érezze magát. Már hét ágra süt a nap, megérkezett a jó idő, a társasági összejövetelek és grill partik szezonja. Azonban még a leglazább bulik előkészítése is bonyodalmakkal járhat, nem beszélve az utána történő takarításról. Ne engedjük, hogy ez megakadályozzon bennünket a szervezésben, hiszen hasznos ötleteink segítségével minden probléma könnyen megoldható!

Büfé jellegű kiszolgálás
Ahelyett, hogy aggódnánk az italok felszolgálása miatt, szabadítsuk fel magunkat e kellemetlen feladat alól. Egy bárasztal felállításával ugyanis lehetőséget biztosítunk minden vendég számára az önkiszolgálásra. Helyezzünk el az asztalon különleges italokat és hozzávalókat, illetve készítsünk ki koktél recepteket egy cetlire, hogy mindenki valami finomat alkothasson magának. Ez a megoldás nemcsak bennünket ment fel a feladat alól, de a vendégek ismerkedésére is remek lehetőséget kínál.  

Büféasztal újragondolva
Egy büféasztal felterítése a legegyszerűbb módja annak, hogy egyszerre sok embert kiszolgáljunk; a választékban azonban nemcsak hideg ételek és tésztasaláták szerepelhetnek! Miért ne állíthatnánk össze például egy „hamburger pultot”,  ahol számos különböző hozzávalót sorakoztatunk fel egy finom burger elkészítéséhez? Így nekünk már csak annyi a feladatunk, hogy a vendégek érkezésekor frissen meggrillezzük a húspogácsát. Tegyünk az asztalra egy nagyméretű és dekoratív üvegtálat, amit megtölthetünk apró cukorkákkal és csokikkal. Máris megspóroltuk magunknak a desszert elkészítésének feladatát, ráadásul a gyerekek is imádni fogják. 

Piknik idő
Ahogyan érkeznek a vendégek, egyre fogynak a székek..  Ha nincs otthon elég ülőalkalmatosság, alakítsunk ki egy „piknik területeket” a kertben. Mindössze pár pléd és díszpárna szükségeltetik hozzá, a többit bízzuk a vendégekre!

Virágdekor
Egy egyszerű, ám annál szebb dekoráció érdekében fogjunk néhány régi befőttes- vagy egyéb göngyöleg üveget, s helyezzünk beléjük virágokat a kertből. Díszitsük ezzel az ötletes megoldással  az asztalokat, a fürdőszobát, de akár még a közlekedőket is. Amennyiben az estébe nyúlik az esemény, tartsuk meg az üvegeket és helyezzünk beléjük gyertyákat! Ezeket szintén szórjuk szét a kert és ház különböző pontjain, vagy drótokkal lógassuk őket a fák ágaira. 

Fogjuk be a vendégeket is!
Amikor eljön a takarítás ideje, nyugodtan vonjuk be vendégeinket is a munkába, anélkül, hogy ők ezt érzékelnék. Ehhez helyezzünk ki a lakás és a kert különböző pontjaira szemetes gyűjtő ládákat vagy zacskókat, így ösztönözzük a partizókat a rend és tisztaság megőrzésére. Emellett hasznosnak bizonyulhat egy ”mosogatásra szánt” jelzéssel ellátott asztal kijelölése is, amelyre mindenki elhelyezheti használt tányérját és evőeszközeit, hogy ne a vendéglátónak kelljen azokat egyesével begyűjtenie. 

Csillogjanak a poharak!
„A mosogatást mindig a poharakkal kezdjük, amelyek tisztításához meleg vagy forró vizet használjunk, az ugyanis gyorsabban elpárolog és nem hagy foltokat maga után.” - így vélekedik a Jar szakértője. „Ahhoz, hogy a következő esemény előtt ne kelljen még egyszer elmosni a poharakat, töröljük el őket egy száraz, pormentes konyhai törlőruhával. A Jar mosogatószerben pedig az a jó, hogy néhány csepp is elegendő az esemény alatt felgyülemlett mosatlan megtisztításához! További tippekért és ötletekért látogasson el a Jar honlapjára! 

Szakértője a szórakoztatásnak? Kommenten ossza meg velünk leghasznosabb tippjeit és azt, hogyan szervez Ön emlékezetes összejöveteleket!