Tavaszi virágok a kertben


Otthon
5/03/2021
Tavaszi virágok segítségével otthonunkat már a falakon kívülről is élvezhetjük.

Tavasszal, amikor a természet újjáéled, a kertben töltött idő páratlan élmény és remek kifogás is egyben arra, hogy lazítsunk egy kicsit és olyan kertet alakítsunk ki, amelyet az elkövetkező hónapokban barátainkkal és családunkkal közösen élvezhetünk.

Tavaszi növények: a zöldborsó

Lepje meg magát valamivel, ami édes és csipegethető. Amint a talaj eléggé fölmelegedett és nem túl nedves, vethetünk néháy sor zöldborsót, amely 11-13 hét múltán már fogyasztható lesz.

Amint kicsírázik, futtassuk rácsra vagy földbe szúrt karóra, és a virágok megjelenése után kb. két hétig locsoljuk. Tipp kezdőknek: első próbálkozáshoz a cukorborsó fajták termesztését ajánljuk.

Vessünk hidegtűrő, egynyári növényeket

A hidegtűrő, egynyári növények termesztése egyike a legegyszerűbbeknek. Nemcsak esztétikusak, de hosszú az élettartamuk és már most ültethetők. Ha szeretnénk „virágos mező hatást" elérni, érdemes kipróbálni a tavasszal virágzó növényeket, mint pl. a kigyószisz (‘echium vulgare'), amely először rózsaszínű virágokat hajt, majd lila színben pompázva vonzza a méheket és egész nyáron át virágzik. Hasonló növény a díszpipacs (‘papaver commutatum'), amely küllemre a nemes pipacshoz hasonlít és ha elszáradt virágait rendszeresen lecsípjük, folyamatosan virágzik.

Virágos szegélyek

A tavaszi kertbe színt vinni legkönnyebben a virágágyi növények ültetésével lehet. Szerezzünk be fuksziát vagy muskátlit, de miután hazavittük helyezzük egy hűvös beltéri helyre és kiültetés előtt egy pár hétig hagyjuk ott (kiültetéskor ügyeljünk a gyökerek sértetlenségére).

Praktikus tanács

Tavasszal elérkezik az új rózsák ültetésének ideje.