Terrakotta edény fedők


Otthon
5/03/2021
Képzeljük el a jelenetet! Nyár van. Kerti partit készülünk rendezni a barátainknak. Épphogy kipakoltuk az összes finom ételt, - aminek az elkészítésével egész délután bíbelődtünk, - amikor legyek landolnak a pástétomban. Borzasztó! Azon kívül, hogy bent kínáljuk a vendégeket, az egyetlen megoldás a rovarok ellen, ha tökéletesen lefedjük az ételt. A következőkben megmutatjuk, hogyan oldható meg mindez.

Ahogyan ne: Letakaratlan ételt kitenni egyértelműen rosszat jelent. Egy egész csapat rovar, és csúszómászó várja, hogy megosszuk velük a vacsoránkat. Ne hagyjuk, hogy ez megtörténjen!A terv: A terrakotta ételfedők elkészítéséhez szükségünk lesz:

  • néhány régi cserépre
  • néhány ragasztószalagra
  • egy-két víz alapú festékre
  • egy kisebb festőhengerre és egy festő edényre
  • néhány szalagra

Első lépés: Mossuk meg a virágcserepeket!. Szárítsuk ki őket teljesen, majd ragasszunk mindegiykre keresztben néhány ragasztószalagot. Egy hosszabbat körben az alapjához, és két rövidebbet mindkét oldalon az aljától a tetejéig.

Második lépés: A festőhenger segítségével fessük le a cserepeket, majd hagyjuk őket teljesen megszáradni.

Harmadik lépés: Ha teljesen megszáradt, szedjük le a ragasztószalagokat.

Negyedik lépés: Végül készítsünk egy fogót a fedőhöz. Egy kis szalagot fűzzünk át a cserép alján lévő lyukon. Ezzel képzünk egy hurkot. Kössünk egy nagyobb csomót a cserép alján, hogy így biztosítsuk a fogantyút.

Végül: Mostmár nyugodtan ehetünk kint is, anélkül, hogy a váratlan vendégek miatt kellene aggódnunk!

Kerti szék felújítás
A sufniban kitelelt kerti bútorok bizony kissé megkopott és megfakult állapotban kerülnek elő a nyári szezon elején.