Adventi koszorú ötletek


Otthon
9/07/2018
Az adventi gyertyagyújtás nélkülözhetetlen kelléke az adventi koszorú, kis kreativitással gyönyörű adventi koszorút készíthetünk.

Süssünk koszorút!

Decemberben a mézeskalácsnak van a szezonja, szinte mindent elkészíthetünk belőle: adventi naptárt, fenyődíszeket, de még adventi koszorút is. Gyúrjuk össze a mézeskalács tésztáját a már megszokott módon,  lehetőleg olyan tésztareceptet válasszunk, amelyik jól formázható és kevésbé ragad. Formázzunk meg négy nagyobb szívet, ezeket helyezzük egy másik lapra, így nem esik majd szét a koszorúnk. Illesszük egymáshoz a szíveket, hogy egy koszorú formát adjanak. Pohárral vágjunk ki a koszorú közepénél négy darab lyukat akkora méretben,  amekkora egy mécses. Készítsük el a mázat fehér porcukor, tojásfehérje és keményítő segítségével.  A minták megrajzolásához használjunk fém, vagy műanyag végű habzsákot, azzal egyenletesebbek lesznek a vonalak. Változatos mintákkal díszíthetjük a koszorút.

Tálas koszorú

A koszorúhoz használjunk egy olyan tálat, ami egy kicsit öblösebb, valamint színében harmonizál a bele helyezendő kiegészítőkkel. Válasszunk piros, bordó, arany, vagy zöld színű tálat! Tegyünk olyan díszeket a tálba, amelyek jól tükrözik az ünnep hangulatát és szépen körülveszik majd a közéjük elhelyezett adventi gyertyákat. Szépen mutat, ha kisebb fenyődíszeket, gömböket gyűjtünk össze, lehetnek egyszínűek, vagy arany és ezüstszínűek, de kiváló adventi koszorú lesz, ha szárított terméseket, fenyőtobozokat, fahéjrudakat, citrusféléket teszünk a tálba. Végül heleyezzünk négy darab gyertyát, vagy apróbb mécseseket szorosan egymás mellé a tál közepébe.  Fokozhatjuk a hatást, ha egy szép masnival átkötjük a tálat.

Horgolt koszorú

Vidám hangulatú, színes koszorút készíthetünk, ha kis horgolt, vagy kötött gyűrűkkel díszítjük fel az adventi koszorú alapunkat. Rendezzük el a színeket, minél vidámabb, minél élénkebb, annál szebb lesz az alkotásunk. Szebb hatást érhetünk el, ha puha, bolyhos fonalat használunk, légiesebb, fátyolosabb lesz tőle a koszorú. A gyertyaválasztásnál vegyük figyelembe, hogy az élénk színek mellé a visszafogott árnyalat, például a fehér illik a legjobban.

Vidám Készülődést és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!  

Szeretne hozzászólni a cikkhez? Ossza meg véleményét a Megjegyzés rovatban! Hasznosnak és érdekesnek találta a cikket? Kattintson a "tetszik" gombra! Amennyiben írásunk elnyerte tetszését, ne feledje el megosztani másokkal!