Bútorok átfestése


Otthon
5/10/2018
Ha szeretné feldobni szekrényeit, bútorait, akkor a legjobb és legtartósabb eredmény eléréséhez, kövesse az alábbi felújítási lépéseket.

Ami a legfontosabb: A lakkozott bútorokról mindenekelőtt el kell távolítani a lakkréteget, mivel az megakadályozza a festék és az újabb lakkréteg megtapadását. Egy kis darab acélgyapottal szálirányban dörzsölje le a fafelületet. Amint az acélgyapot megtelik lakkal, vegyen egy újat és azzal folytassa tovább a munkát. Viseljen maszkot, hogy elkerülje a fémpor belégzésének veszélyét, valamint kesztyűt, hogy ujjait megvédje a sérüléstől.1/ Csiszolás
A bútort átfestés előtt először viszonylag durva csiszolópapírral (kb. 180-as) át kell csiszolnia. A cél nem az eredeti szín eltávolítása, hanem olyan tökéletesen sima felület elérése, amelyre a festék jól tapad. Ha ezzel elkészült, tisztítsa, portalanítsa és szárítsa meg az egész bútort.

2/ Alaprétegek
Amennyiben a bútoron lyukak vagy repedések találhatók, töltse ki őket fatapasszal. Hagyja száradni, majd csiszolja át és hordjon fel egy kifejezetten fához való alapozóréteget, amely megakadályozza, hogy a fa beszívja a festéket.

3/ Festés
A legjobb eredmény elérése érdekében, két festékréteget hordjon fel (az első és második réteg között hagyjon 24 órát a száradásra). A bútort gondosan fesse le: győződjön meg arról, hogy minden réteg teljesen fed és nem marad a felületen ecsetnyom. Minden új réteg felhordása előtt csiszolja át a felületet, de itt már finomabb csiszolópapírt használjon (240). Ezzel elkészült a vadonatúj bútor, kis ráfordítással. És mindez az Ön keze munkája!