Csináld magad: dekorációk őszi falevelekből


Otthon
5/03/2021
Az őszi falevelek látványa csodálatos. Ha szeretnénk ezt a színpompát bevinni a lakásunkba is, készíthetünk belőle kreatív ajándékot a családtagjainknak, vagy játékot a gyerekeknek.

SZÖVEGTEST

Tökéletes program lehet gyerekünkkel – akár az őszi szünetben – a saját kézzel készített ajándék vagy lakásdísz, esetleg játék falevelekből. A falevelek segítségével az állatokat is játékos módon ismertethetjük meg a kisebbekkel.

Miközben ezeket a csodálatos, színpompás díszeket készítjük, meséljük el gyerekünknek a színes levelek történetét is: egy indián legenda szerint egy megölt medve vére hullott alá az égből az erdőre, és ez festette vörösre és narancsszínűre a faleveleket.

Játék- és díszötletek gyerekeknek falevelek felhasználásával

  1. Levélszivárvány

Így készítsük el: gereblyézzünk össze mindenféle színárnyalatú levelet közösen a gyerekekkel! Helyezzük őket egy asztalra úgy, hogy alulról indulunk a világoszölddel, majd a szivárvány színeinek megfelelően haladjunk egészen a sötétvörösig. Ezután készíthetünk belőlük akár labirintust is egy játékhoz.

  1. Állatok megismerése

Így készítsük el: az összegyűjtött levelekből készítsünk közösen különböző állatfigurákat (például pingvint, rókát, szamarat, egeret, elefántot stb.) ragasztó és olló segítségével. Mutassunk gyerekünknek állatképeket a mesekönyvekből, és hagyjuk, hogy ő is próbálkozzon egy-egy állat elkészítésével!

  1. Gesztenyetál

Így készítsük el: már az is szép látványt nyújthat az ebédlőasztalon, ha a tökéletes gesztenyék világos héját ízlésünk szerint arany és ezüst festékkel befestjük, majd szépen tálra rendezzük, de csinálhatunk belőlük többféle figurát is. A figurák összeillesztéséhez és díszítéséhez használjunk fogpiszkálót, mohát, különböző bogyókat, valamint ragasztót.