Hogyan nyomjunk fényképet textíliára?


Otthon
4/10/2019
Tintasugaras nyomtató segítségével ez rendkívül egyszerű. Mindössze a megfelelő átnyomó papírra és az anyag színétől függően az alábbi módszerek egyikére van szüksége.

Először nyomtassa ki a fényképet sima papírra, a méret meghatározásához.

Világos anyagok esetén

Kellékek:

 - digitális fényképek

 - átnyomó papír világos anyagokhoz

 - olló

1. lépés - Válassza ki a felhasználni kívánt fényképet és számítógépes program segítségével fordítsa el úgy, hogy az eredeti tükörképét kapja. Tintasugaras nyomtatóval (nem lézernyomtatóval) nyomtassa ki a világos anyagok számára gyártott átnyomó papírra.

Vágja ki úgy, hogy a kép körül 5 mm-es keretet hagyjon.

1. lépés 2. lépés

2. lépés - A vasalót állítsa a legmagasabb fokozatra és kapcsolja ki a gőzölő funkciót. Az anyagot lapos, kemény felületen vasalja simára.

3. lépés - Az átnyomó papírt a fényképes felével lefelé helyezze az anyagra. Vasalja rá a fényképet az anyagra úgy, hogy a vasalót néhány másodpercig lenyomva tartja. Egy A4-es papír vasalása kb. másfél-két percet vesz igénybe.

3. lépés 4. lépés

4. lépés - Távolítsa el az átnyomó papír fedő rétegét. A matt hatást úgy érheti el, ha ezt még a fénykép meleg állapotában végzi el, a fényes hatás érdekében pedig várjon, amíg a fénykép teljesen lehűl. A fedő réteg eltávolítását a saroknál kezdje és lassú, de folyamatos mozdulattal haladjon előre.

Fénykép átvitele világos anyagra

Tipp Ne felejtse el a sarkokat is levasalni. Az átnyomó papír a vasalás közben elszíneződik és szaga lesz - ez teljesen természetes.

Sötét anyagok esetén

Kellékek:

 - digitális fényképek

 - átnyomó papír sötét anyagokhoz

 - zsírpapír (néha az átnyomó papírral együtt kapható)

1. lépés - Tintasugaras nyomtatóval (nem lézernyomtatóval) nyomtassa ki a felhasználni kívánt fényképet a sötét anyagokhoz gyártott átnyomó papírra és hagyja állni öt percig, amíg a tinta megszárad. Vágja ki a fényképet, de most ne hagyjon keretet.

1. lépés 2. lépés

2. lépés - Válassza le az átnyomó papír nyomtatott rétegét a fedőlaptól.

3. lépés - Állítsa a vasalót a legmagasabb fokozatra és győződjön meg arról, hogy a gőzölő funkció kikapcsolt állapotban legyen.

Az anyagot lapos, kemény felületen vasalja simára. Helyezze az anyagra az átnyomó papírról leválasztott fényképet úgy, hogy a fénykép Ön felé nézzen, majd tegye rá a zsírpapírt.

3. lépés 4. lépés

4. lépés - Vasalja rá a fényképet az anyagra, de a vasalót ne nyomja túl erősen. Körkörös mozdulatokkal egyenletesen melegítse fel a felületet. Egy A4-es felületre levasalását kb. négy percig végezze. Ne feledje gondosan levasalni az oldalakat és a sarkokat! 

5. lépés - A zsírpapírt vegye le az anyagról, de ne dobja ki, mivel legközelebb is használhatja.

5. lépés
Fénykép átvitele sötét anyagra
 Bútorok átfestése
Örökségünk új ruhában - Bútor a nagyitól
Modern makramé