Karácsony, hívatlan vendégek nélkül


Otthon
5/03/2021
Újra itt a karácsony s pontosan tudjuk, mit jelent mindez. Családi összejövetelek, közeli és távoli rokonok gyülekezője, melynek helyszíne természetesen nem más, mint a mi otthonunk.

A helyiségeket ilyenkor jellegzetes karácsonyi illatok, például a fenyőfa, vagy a frissen sült bejgli aromája lengik körül. Persze keletkeznek olyan szagok is, amelyek megpróbálják beárnyékolni az ünnepeket.

Íme, hogyan tarthatjuk távol ezeket a hívatlan és nem kívánatos „szag-betolakodókat":

A kutyák mókásak, cukik, bolyhosak, hűségesek és még számos pozitív jelzővel felruházható kedvencek. De miután Bundás odakint az esőben futkározott a gyerekekkel, mi már tudjuk, hogy veszélyben a kanapé... Ki örülne annak, ha a mákos bejgli és mézeskalács illatát elnyomná Bundás ázott szőrének kellemetlen bukéja?

A „szagveszélyt" persze nemcsak ez jelenti..

Az ünnepi ebéd és desszertbor fogyasztását a csendes emésztés és pihenés követi. Előfordulhat, hogy a nagybácsi kissé szemérmetlenül, a cipőjétől megválva végignyúlik a kanapén, mi pedig nem szeretnénk, ha a szobánk egy idő után a tornatermi öltözők szagára emlékeztetne.

Karácsonykor a bőség zavarának jelenségéről beszélhetünk, különösen, ami az étkezéseket illeti. Bár a töltött káposzta és a halászlé minden évben elkápráztatják a vendégsereget, vacsora után azonban ételszag terjeng a levegőben, ami legalább olyan kellemetlen tud lenni, mint a távozni nem akaró vendég..

S bár az ablakot bármikor kinyithatjuk, kérdés, hogy akarunk-e a vendégeinkből didergő hóembert varázsolni?!

A karácsony egy izgalmas időszak, ugyanakkor nagy kihívás is egyben a levegő frissességének megőrzése szempontjából. S mielőtt még eluralkodna a szag-káosz, szippantsunk bele az Ambi Pur fahéjas alma (Spiced apple) és jeges fenyő (Frozted Pine) légfrissítők, elektromos illatpárologtatók és szövetfrissítők illatába, melyek megszüntetik a kellemetlen szagokat és könnyed, ünnepi aromákra cserélik azokat.

Ambi Pur Spiced Apple

A fahéj, a szegfűszeg és a zamatos alma aromájának kombinációja a frissen sült piték illatával tölti meg a helyiségeket.

Ambi Pur Frosted Pine

Töltse be otthonát ez a hűs fenyőerdő illat, amely a karácsonyfa előtt eltöltött meghitt pillanatokat idézi.

Nem csupán elfedi, de valóban meg is szünteti a szagokat.

...hogy a karácsonynak karácsony illata legyen!