Karácsonyi dekortrend, 2016


Otthon
5/03/2021
Aki szeret lakást díszíteni, annak a karácsony igazán különleges ünnep. Vajon idén milyen színeket és anyagokat kell használnunk ahhoz, hogy igazán trendi környezetet varázsoljunk magunk köré?

2016-ban meglehetősen szélsőséges a karácsonyi dekorációs trend. Divat a furcsa díszek és meleg anyagok használata, a minimalista stílus, valamint a vintage. 

Hideg és neonszínek

Az idei karácsonyfadíszeknél a hideg jeges színek, valamint a kékes árnyalatok és a pasztell kék dominál fehérrel, ezüsttel és szürkével kombinálva. Ezekhez a színekhez tökéletesen illenek a bogyós gyümölcsök színei is. Ha igazán divatos díszítésre vágyunk, ne felejtsünk el világító és neonszíneket is használni.

Furcsa karácsonyi díszek

A lakberendezési magazinokban már tavaly is lehetett számunkra talán furcsa karácsonyi díszeket látni. Ilyenek a dinoszauruszok, a krokodilok, a repülő tehenek, az űrhajók és a törpék: idén aztán végképp bármivel díszíthetjük a fánkat! Az új karácsonyi gömbök is érdekesebbek, ugyanis rojtok és porhó kerül rájuk, valamint tele vannak írva mindenféle jókívánsággal.

XXL-es dekoráció

Idén a nyugtató és harmonikus dizájn a divat. Ez a tiszta, egyenes vonalakban és a minimalista jellegű tárgyakban jelenik meg. A melegséget az idei év divattrendjéből átvett, kézzel kötött, XXL-es méretű textilek adják. Ami semmiképpen sem hiányozhat a lakásból, az a bársony! Készíthetünk belőle párnahuzatot vagy varrhatunk terítőt is.

Készítsünk díszt saját kezűleg!

Tökéletes meglepetés lehet a saját kezűleg készített gömbdísz, gyermekünk kedvenc figurájával. Ehhez nincs másra szükség, mint egy átlátszó műanyag gömbre, csillogó, türkiz színű konfettire, a gyerek papírból kivágott kedvenc figurájára, egy fogpiszkálóra, strasszkövekre és egy papírtölcsérre.

Így készül: először is készítsük el a karácsonyi gömb alapját. Ehhez szükségünk van a konfettire, amit a papírtölcsér segítségével beletöltünk az üres gömbbe.  A gömböt körülbelül a negyedéig töltsük meg vele. Ezután vágjunk ki egy akkora figurát papírból valamelyik gyerekújságból, amely nem nagyobb, mint egy fogpiszkáló. Ha azt szeretnénk, hogy ne csak egyoldalas legyen, másoljuk le a figurát, és ragasszuk össze két oldalról a két lapot. Ezután dugjuk bele a figurát a gömbbe, majd szórjuk rá a maradék konfettit. A gömböt kívülről díszítsük strasszkövekkel.

Extra tipp: érdekesség, hogy a vintage stílus nem csak a hétköznapi lakberendezésben, hanem a karácsonyi dekorációban is nagyon trendi.