Készítsük karácsonyi ajándékokat saját kezűleg!


Otthon
5/03/2021
Legyünk kreatívak és készítsünk személyes ajándékokat szeretteinknek, barátainknak!

Ékszeres doboz

Készítsünk szép ékszeres dobozt egy régi, fából készült teásdobozból, amit lefestünk fehér gyöngyházfestékkel. Amint megszáradt, dekorálhatjuk is, méghozzá alkoholos filc segítségével. Rakjunk bele kis akasztókat, melyekre az ékszereket lehet akasztani, majd szereljük fel a dobozt a falra.

Ékszeres doboz

Tipp: Hozzuk rendbe régi fürdőszobai szekrényünket vagy vegyünk a bolhapiacon egy fa készítésű dobozkát.

Vintage teamécsesek

Olvasszunk fel régi gyertyákat egy fazék forró vízben. Ne felejtsük eltávolítani a kanócot belőlük egy csipesz segítségével. Vágjunk egy akkora kanóc darabot, ami körülbelül kétszer akkora, mint egy bögre. Mártsuk bele a folyékony viaszba és ragasszuk egyik végét a bögre aljába, majd tekerjük fel egy bambusz rúdra és helyezzük a bögre felé, hogy a kanóc függőlegesen lógjon a bögrébe. Öntsük fel a bögrét háromnegyedig forró viasszal és hagyjuk megkötni egy órán keresztül! A közepén fodrozódással fog megszáradni, ezért egy fogpiszkálóval egyengessük el a tetejét, majd öntsünk még egy kevés viaszt rá. Hagyjuk megkeményedni, majd igazitsuk méretre a kanócot!

Vintage teamécsesek

Tipp: Amennyiben illatgyertyát szeretnénk készíteni, adjunk a viaszhoz levendula vagy rózsa esszenciájú illóolajat. Rovarűző gyertyához használjunk citromfű esszenciát. Használt tárgyak kereskedésben vagy antik boltokban mutatós ódivatú bögréket találhatunk.

Nyalánkságok gyerekeknek

Vegyünk olcsó tálkákat vagy dobozokat és töltsük meg őket a gyerekek kedvenc édességeivel. A tálkákat dekoráljuk színes betűmatricákkal és írjuk rá a gyerekek kezdőbetűjét, nevét vagy születési dátumát.

Nyalánkságok gyerekeknek

Kekszek szívvel-lélekkel

Ki tud ellenállni egy adag házi készítésű keksznek? Egy olyan ajándék, melynek minden harapása szívhez szól. Csomagoljuk őket sütőpapírba vagy papírdobozokba! Nyomtassuk ki, vagy írjuk mellé a receptet és helyezzük egy felcímzett borítékba!

Kekszek szívvel-lélekkel

Családi naptár

Töltsünk le az internetről mintát, vagy tervezzük meg saját naptárunkat és tegyünk bele kedves családi képeket és fénymásolt gyerekrajzokat. Jelöljük meg a fontos dátumokat és születésnapokat. Nyomtassuk ki az oldalakat és rögzítsük egy kartonlaphoz különféle formájú gemkapocs segítségével (csillag vagy szívecske alakúval például). Ragasszuk fel a kartont egy táblára. Rögzítsünk a hátoldalára mágneseket, hogy a hűtőszekrényre is kihelyezhető legyen.

Ütős habszivacs asztalterítők

Készítsünk egy elegáns asztalterítőt és tányéralátét szettet filctoll és habszivacs segítségével! Egy lap habszivacsból körülbelül hat darab alátétet készíthetünk. Nyomjunk mintákat az alátétekbe virágmintájú lyukasztóval!

Ütős habszivacs asztalterítők

Palackba zárt üzenet

Írjunk apró cetlikre 365 rövid, inspiráló üzenetet az év minden napjára. Hajtsuk őket félbe és dobjuk egy szép üvegbe vagy befőttesüvegbe, igy szeretteinknek az év minden napjára jut egy kedves üzenet tőlünk.

Palackba zárt üzenet