Kézzel készített ajándékkísérők


Otthon
5/10/2018
Dobjuk fel a karácsonyi ajándékokat kézzel készített ajándékkísérőkkel!

Szívhez szóló ajándékokkal megörvendeztetni a szeretteinket a legjobb dolog karácsonykor. Sokan csak magára az ajándékra koncentrálnak, a csomagolás részét azonban elhanyagolják.

Ha Ön utolsó pillanatban csomagol, mégis szeretné egy kis személyes aprósággal feldobni az ajándékot, ne aggódjon: mi segítünk!

Íme, pár apró trükk arra, hogyan varázsolható személyessé egy ajándékok kézzel készített kártyákkal, kapkodás nélkül!

Ajándékkísérő készítése

Kezdjük az ajándékkísérő formájának kiválasztásával és megformázásával.

Válasszuk ki az anyagot!

A legjobb megoldás a kézzel készített ajándékkísérőkhöz az előző évi csomagoló- és kartonpapírok felhasználása. Az ajándékkísérőt ugyanabból a papírból is elkészíthetjük, amelyikbe az ajándékot csomagoljuk.

Legyünk kreatívak!

Felhasználhatunk régi térképeket, magazin oldalakat, újságpapírt vagy bármilyen mintás papírt, amit csak találunk. Mindaddig, amíg a kiválasztott alapanyag mintája illik az ajándékhoz vagy a csomagolópapírhoz, bármit használunk is fel, csakis egy gondos, szívhez szóló ajándékot kaphatunk végeredményül!

Vágjuk ki az ajándékkísérő formáját!

Az anyag kiválasztását követően ceruzával rajzoljuk meg a mintákat, többféle verzióban.  Használjunk sütiformákat, figurákat vagy bármit, amiből egy kedves ajándékkísérőt tudunk készíteni.

Tipp:

A különálló, kivágott címke helyett, rögtön a csomagolt ajándékra rajzoljuk át a sütiforma mintáját, vagy más alakzatot. Ez akkor működik a legjobban, ha a csomagolópapír világos színű, ezért látványosan ki tudjuk díszíteni a címkét sötétebb színű filctollakkal.

Ragasszuk össze a darabokat!

Miután kiválasztottuk a formát és kivágtuk a kartonlappal együtt, stift ragasztóval ragasszuk össze a lapokat! Óvatosan illesszük őket egymásra és amint a ragasztó megszárad, szúrjunk egy lyukat a tetejébe, ahol jónak látjuk.

Rögzítsük az ajándékhoz!

Próbáljuk zsinórral, szalaggal vagy fonállal. Fűzzünk egy masnit is a lyukba, majd rögzítsük az ajándékhoz.

Díszítés

Amint az ajándékkísérőket rögzítettük az ajándékon, számos módszerrel varázsolhatjuk őket még dekoratívabbá. Használjunk metál vagy zselés tollakat, gumi nyomdákat, formákat vagy matricákat, hogy kitűnjenek az ajándékon. Esetleg cérna és ragasztó segítségével “varrjuk” fel a címkéket az ajándékra.

Bőven marad hely arra, hogy feldíszítsük házilag készített ajándékkísérőinket. Amennyiben érzünk magunkban némi kis művészi hajlamot, nyugodtan rajzoljunk szabadkézzel! 

Tartsuk észben: az ajándékkísérőnk maradjon személyes! Az ajándékot is gondosan választottuk ki egy olyan ember számára, aki fontos nekünk. Próbáljuk ezt a gondoskodást a csomagolással is érzékeltetni!

A szett kinyomtatasahoz kattintson ide!