Kreatív ötletek farmerből


Otthon
20/08/2019
Ez elnyűtt farmernadrágból meglepően ötletes dekorációkat készíthetünk, a ceruzatartótól az asztalterítőig.

Farmer táska
Egy kinőtt (vagy akár túl nagy) farmerből csinos bevásárló szatyrot készíthetünk.

Hogyan?
Az övvonaltól számítva mérjünk le 40 centimétert, majd vágjuk el a nadrágot. Lazítsuk meg a belső varrást, és vágjuk le a felesleges anyagot a keresztvarrásnál, hogy egy egyenes vonalat kapjunk. Ezután varrjuk össze újra a nadrágot, úgy, hogy az alja teljesen zárt legyen. A megmaradt anyagot felhasználhatjuk a fogantyú elkészítéséhez. Vágjunk körülbelül 5 centiméteres csíkot a farmerből, a hosszát pedig a szerint határozzuk meg, hogy milyen hosszú táskát szeretnénk. Ha kész, rögzítsük pár öltéssel a táska testéhez.

Terítsünk farmerrel!
Használjuk fel a megmaradt farmer darabokat, és készítsünk belőlük virágokat és leveleket, amelyekkel könnyedén feldobhatjuk az asztalterítőnket.

Hogyan?
Vágjunk ki egyszerű margaréta mintákat az anyagból és helyezzük egymásra őket úgy, hogy egy igazi, sűrű virágmintát kapjunk. Középen varrjuk össze őket egy gomb segítségével. Különböző színű farmeranyagokból vágjunk leveleket, és néhányukra öltsünk erezetet is. Vágjunk egy körülbelül 40x20 centiméteres csíkot a rózsákhoz. Tekerjük fel a csíkot lazán két ujjunk köré, hogy rózsát formáljanak. Varrjuk rá a virágokat és a leveleket egy egyszínű terítőre.
Tipp: Győződjünk meg arról, hogy biztonságosan rögzítettük a virágokat, hogy a mosást is túléljék. Vasaláskor pedig gőzöljük át őket.

Érvényesüljenek a csőnadrágok!
Használjuk fel egy régi, szűk fazonú nadrágot, és kreáljunk belőle egy tartóhengert ecseteknek, ceruzáknak, vagy akár konyhai, fürdőszobai eszközöknek.

Hogyan?
Vegyünk egy nagyméretű konzervdobozt vagy virágcserepet, és bújtassuk a nadrág szárába. Ha túl bő a nadrág, szabjuk be belőle egy kicsit, hogy éppen ráfeszüljön. Tegyük a doboz alját a megmaradt anyagra, és vágjuk körbe kis helyet hagyva a varrásnak is. Majd öltsük a nadrág szárához. Vágjunk két kisebb csíkot a felesleges anyag szegélyéből, és használjuk fel fogantyúknak. Vágjuk ki az öv bújtatót, majd öltsük össze őket további dekorációért.

Hol a tolltartó?
A nadrág elejét egyszerűen tolltartóvá alakíthatjuk.

Hogyan?
A cipzárt szedjük ki. Az oldalvarráshoz igazodva vágjunk ki egy 25x15 centiméteres darabot. Varrjuk össze a nadrág alját. Tegyünk cipzárt a tolltartó tetejére, és már kész is!