Lakberendezési ötletek a tökéletes nappalihoz


Otthon
5/03/2021
15 apró trükk, amelyek segítségével otthonosabbá varázsolhatjuk a nappalinkat.

A nappali minden otthon kedvenc helysége, ahol a legtöbb időt töltjük. Tegyük hát othonosabbá a következő 15 lakberendezési trükk segítségével:

Vágjuk ki és mentsük le!
Amennyiben a magazinok lapjain vagy az interneten találunk tetszetős és praktikus lakberendezési képeket nappalikól, akkor vágjuk ki azokat vagy mentsük le egy számítógépes mappába, hogy bármikor kéznél legyenek. Van ennél jobb ötlet inspiráció gyűjtéshez?

Jelöljük ki a nappali „központját"!
Válasszuk ki a nappalink egy központi elemet és ahhoz igazítsuk a tööbi tárgyat és bútort!
Ez lehet egy dohányzóasztal, a televízió vagy bármilyen más bútor.

Lomtalanítás
Egy nappali, amely tömve van tárgyakkal, legalább olyan rossz benyomást kelthet, mint az, amelyik kong az ürességtől. Távolítsunk el minden olyan tárgyat, amelynek nincsen funkciója és csak foglalja a teret!

Mozdítsunk el tárgyakat a faltól
Nem kell minden bútort és tárgyat a falhoz tolnunk. Falra szerelhető polcokkal és TV állvány teret nyerünk, de a kanapé falhoz helyezése csak extra feladatokat kreál számunkra.

Legyen helye mindenkinek!
Egy kisebb nappaliban is legalább 6 személynek kell, hogg kényelmesen elférjen. Ha nappalink nagyobb méretű, akkor osszuk fel kisebb terekre, de ugyanúgy a fenti szabályt alkalmazzuk.

Szőnyegek
Egy mutatós szőnyeg elengedhetetlen lakberendezési tárgya minden nappalinak. Válasszunk olyat, amely színben megegyezik a kanapéval és nem üt el nagyon a többi bútortól sem.

Függönyök
Fontos, hogy a függöny színe és mintája ne üssön el a nappali többi bútorától. Válasszunk olyan függönyünket amelyek színvilágban hasonlítanak a nappali legdominánsabb bútorához.

Festmények és/vagy képek
Díszithetjük a nappalinkat festményekkel és képekkel, azonban ne rakjuk azokat olyan helyre, ahol nem láthatóak.

Tükrök
Amennyiben egy tükröt szeretnénk helyezni a nappaliba, ne helyezzük azt olyan helyre, ahol vendégeink visszatükrözödnek benne.

Lámpák
Egyetlen helyiség sem teljes megfelelő világítás nélkül. Válasszunk olyan lámpatestet, amely megegyezik a szobánk stílusával. Ha például nappalink modern stílusú, akkor egy klasszikus lámpa túlságosan nagy kontrasztot keltene.

Növények
A növények a lakás minden pontjába életet visznek, s ez alól a nappali sem kivétel. Kerüljük viszont a műnövényeket és művirágokat.

Hagyjunk teret!
Fontos, hogy a bútorok között elegendő teret hagyjunk ahhoz, hogy az emberek könnyen mozoghassanak köztük.
Ha a nappaiban könnyen belebotlunk valamibe, akkor az annak a jele, hogy a helyiség túlzsúfolt.

Tárgyak
A dísztárgyak megerősítik a szoba stilusát és összhatását. szépítsük nappalinkat, de ne zsúfoljuk tele velük a szobánkat.

Használjunk színeket falainkon
A fehér falakban nincsen semmi élet. Érdemes egy-két melegebb színnel emelni a helyiség hangulatát.

Ne feledkezzünk meg az illatokról sem!
Mindegy milyen szemet gyönyörködtető egy nappali, senki sem akar majd belépni, ha nincsen kellemes illat a levegőben. Használjunk Ambipur 3volution-t a tökéletes illat eléréséhez vagy AmbiPur Air Effect illatosítót, hogy nappalink illata mindig friss, kellemes és hívogató legyen!

Kreatív ötletek otthonra
Újítson otthonán gyors, de annál hatékonyabb ötleteink segítségével!