Mindenütt jó, de legjobb otthon, még akár dolgozni is


Otthon
7/04/2020
Sokan megszoktuk, hogy hétköznapjaink nagy részét az irodában töltjük. Azonban ez az új helyzet felforgatta a magánéletünket, és a munkahelyünkön is változások léptek életbe. A „home office” nem is olyan rég még csak egy munkahelyi kiváltság volt.. Mára sajnos kényszerhelyzet lett, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a fizikai érintkezés minden formáját a minimálisra csökkentsük munkatársainkkal.

Szerencsésnek mondhatják magukat azok, akik most otthonuk kényelméből végezhetik munkájukat, azonban tudjuk, hogy ez nem mindenkinek adatik meg.

Biztos számos cikket olvasott már az interneten arról, hogyan lehet a leghatékonyabban dolgozni otthonról. Mi most néhány alternatív megoldást szeretnénk kínálni olvasóinknak. Az otthonról végzett munkának is megvannak a maga hátrányai, hiszen lakásunkban elsősorban pihenni, nem pedig dolgozni szeretünk. Mindig találhatunk okot halogatásra, nem könnyű egyidejűleg menedzselni mindent, főleg, ha a gyerekekre is figyelnünk kell. Sokan küzdünk hasonló problémákkal, de fel a fejjel! Tippjeinkkel szeretnénk könnyebbé ezt a ’kényszer home office’ időszakot. Talán a végén már vissza sem akar majd térni az irodába!

Home Office élvezhetőbben – 5 megszívlelendő tanács

  • Nincs feltétlen szükség irodai ruhára, elég egy kényelmes pulóverbe bújnunk. Van, aki szerint pszichésen segít az, ha az otthoni munkához is elegánsan felöltözünk, azonban ha már a nappaliból dolgozunk, érezzük magunkat kényelmesen! Amennyiben videókonferencián veszünk részt, cseréljük át fölsőnket és esetleg dobjunk fel egy kis rúzst. Egyszerű és nagyszerű megoldás.
  • Ön is szeret zenét hallgatni munka közben? Az irodában általában fülhallgatót kell használnunk, hogy ne zavarjunk másokat. Otthon azonban feltekerhetjük a hangerőt kedvünk szerint, senki nem fog reklamálni. Persze azért nem árt, ha előtte egyeztetünk partnerünkkel vagy lakótársunkkal..
  • Bátran beiktathatunk pár tornaszünetet anélkül, hogy kollégáink árgus szemekel figyelnének. Az irodában be kell érnünk egy kis nyújtózkodással, fejkörzéssel és sétával, otthon viszont akár jógázhatunk is a nappali közepén anélkül, hogy bárki megszólna érte.
  • Dugjuk el a távirányítót, és próbáljuk meg egy időre elfelejteni a Netflix jelszavunkat! A televízió ugyanis a halogatás egyik csábító eszköze, melyet jobb, ha gyorsan kiiktatunk. Ha egy kis délutáni szundira lenne szükségünk, dőljünk le ebédszünetben 20 percre, már ez sokat javíthat a közérzetünkön! Azonban ne felejtsünk el ébresztőt beállítani, nehogy lekéssünk egy fontos megbeszélést!
  • A mostani helyzet sem állhat a baráti beszélgetések útjába! Tartsunk kávészünetet a Facebook vagy Microsoft Teams segítségével, mintha csak az irodában lennénk. Készítsük ki kedvenc kávénk vagy teánk, és szakadjunk ki a mindennapokból pár percre!