Őszi dekoráció a lakásban


Otthon
5/03/2021
Otthonunk szebbé varázsolása nemcsak a szemünket, de a lelkünket is gyönyörködteti, hiszen segítségével készülhetünk föl az életünkben fontos szerepet betöltő ünnepekre.

Töklámpás
Azoknál a családoknál, ahol vannak gyerekek, szinte kötelező töklámpást, vagy valamilyen halloweeni tök-dekorációt készíteni. Igazán remek közös program a kicsikkel megtervezni, majd kifaragni a vicces figurákat, a töklámpás fénye pedig valódi varázshangulatot teremt a hűvös, őszi estéken. Tároljuk a faragott tököt minél hűvösebb helyen, így tovább tudjuk élvezni a látványát!

Mécsesek
A hideg és sötét évszakok nélkülözhetetlen dekorációi a mécsesek és a különböző gyertyák. Izgalmasabbá varázsolhatjuk a megvilágítást, ha szép mécsestartót készítünk valamilyen egyszerű használati eszközből. Egy színes pohár, vagy egy általunk szépen megfestett kisebb befőttesüveg is jó célt szolgál arra, hogy egyedi, saját készítésű mécsestartónk legyen, amely hangulatosan bevilágítja az otthonunkat. Ne felejtsük, a gyertya fénye nemcsak lakberendezési szempontból fontos, Halottak napján azoknak a szeretteinknek is meggyújtunk egy-egy mécsest, akik már nem lehetnek közöttünk.

Dísztökök, figurák
Az őszi hangulatot nemcsak gyertyalánggal és faragott tökkel, de kedves őszi dekorációkkal is becsempészhetjük az otthonunkba. Már szinte minden virág-, vagy lakberendezési boltban kaphatóak mini dísztökök különböző színben és formában, melyek egy tálon szépen elrendezve nagyon jól mutatnak. Feldobja a lakást, ha egy-egy kerámia figurát is elhelyezünk különböző pontokra, polcra, ablakpárkányra. A barna, sárga, piros pasztell árnyalatai nagyon jól tükrözik az évszak hangulatát, egy aranyos kerámia manó, süni, vagy gomba pedig nemcsak a gyerekeknek fog tetszeni.

Ajtódísz
Itt az ideje, hogy a nyári ajtódíszeket lecseréljük valamilyen hangulatos őszi darabra! Gyűjtsünk, vagy vásároljunk kreatív boltban őszi terméseket, ezeket rendezzük el és erősítsük rá egy koszorú alapra. Szép ajtódísz lehet, ha filcből készült, őszi színvilágú papírsárkányt teszünk az ajtóra.

Halloween minden mennyiségben
Ha szeretnénk kivenni a részünket a halloweeni őrületből, a lakást is boszorkányos hangulatba öltöztethetjük. Egy-egy vicces csontváz figura, koponya, vagy boszorkány baba máris misztikussá varázsolja a vidámságra nyitott otthonunkat.
Jó dekorálást, kellemes őszt kívánunk!