Praktikus ötletek a saját kezűleg végzett szobafestéshez


Otthon
25/06/2020
Aki saját kezűleg tervezi elvégezni a szobafestést, annak nem árt feltérképezni a részleteket, mielőtt nekilátna a munkának.

Első lépés: A falak előkészítése
A por, a kosz és a zsírfoltok szabotálhatják a festés végeredményét, ezért az egyenetlen falfelületek kijavítását követően mindenek előtt tisztítsuk meg a fal felületét egy vödör víz, fali tisztítószer és egy tiszta szivacs segítségével! A tisztítás után töröljük le a maradék tisztítószert, amihez egy nedver ruhát használjunk.

Második lépés: Az alapozás
Minden profi festő tisztában van azzal, hogy egy réteg alapozó segít majd kiemelni a festék fényét, valamint tökéletesíti a fedést. Az alapozó festékeket mindemellett úgy tervezték, hogy a falat is szigeteljék és egyben a penészesedést is akadályozzák. 

Harmadik lépés: Ragasszuk le az ablakok és ajtók kereteit!
Erre tervezett ragasztószalag segítségével ragasszuk le a falak sarkait, az ablakok kereteit és a szegélyléceket! Csupán arról kell gondoskodnunk, hogy a szalagot festés után rögtön lehúzzuk, nehogy ha már megszáradt, vele együtt lejöjjön a friss festés egy része is! 

Negyedik lépés: A megfelelő eszköz kiválasztása
Amikor az alapozóréteg megszáradt, dörzsöljük simára az apró kitüremkedéseket és a hibákat egy finom smirgli segítségével! Ezt követően egy kisméretű ecsetet használva fessük le a falak széleit és a sarkokat, tehát az olyan helyeket, melyekhez a hengerrel már nem férünk hozzá.

 

Ötödik lépés: W festés
Teddy henger segítségével a fal sarkától kezdve fessünk egy nagyjából 1x1 méteres W betűt a falra, majd a henger elemelése nélkül töltsük ki a hiányos részeket. Ezt követően szintén a fal felszínéhez tartva, egyenes vonalban is húzzuk végig finoman a hengert, hogy egyenletesebb és finomabb felületet kapjunk.

Hatodik lépés: Takarítás
Mielőtt a takarófóliát felszednénk a padlóról, várjuk meg míg a festék teljesen megszárad a falon! Ezt követően helyezzük a festéshez használt munkaruhát, kötényt és/vagy overált egy műanyag lavórba, majd áztassuk be éjszakára ARIEL TOUCH OF LENOR folyékony mosószeres oldatba! Ez segít eltávolítani a foltokat, és frissességgel tölti meg a ruhákat. Nincs is más hátra, mint megcsodálni két kezünk munkáját, a gyönyörűre festett falakat!

Amennyiben hasznosnak tartotta ötleteinket, ossza meg sajátjait is a témában, hozzászólás formájában!

Látogasson el az Ariel honlapjára, ahol sok egyéb takarítással és életmóddal kapcsolatos tippeket olvashat!