Újragondolt karácsonyfák – kreatív ötletek


Otthon
5/03/2021
Adjunk egy kis pihenőt a fenyőfáknak idén karácsonykor, és válasszunk az alábbi kreatív, alternatív megoldások közül! Nem számít, milyen a stílusunk, biztos, hogy találunk a számunkra megfelelő ötletet.

Habcsók fenyő
Egy tölcsér alakú oázis szivacsot vonjunk be csomagolópapírral és állítsuk egy tortaállványra. Fogpiszkáló segítségével szúrjunk habcsókokat, vagy más édességeket a szivacsba, a tetejébe pedig egy csillagszórót, amit tálalás előtt gyújtsuk meg.

Rajzolt változat

A méretek és betűtípusok variálásával nyomtassunk ki számokat 1-től 25-ig. Ragasszuk rá őket egy tetszés szerinti kartonra (mi feketetét használtunk minden számnál, kivéve a 24-est, ahol aranyat, és a 25-öst, ahol pirosat.) Használjunk papírvágó kést és vágjuk ki a számokat. Kétoldalú ragasztó segítségével ragasszuk fel őket a falra. Először az 1-est tegyük középre-ez lesz a fa törzse-, és a 25-öst pedig a „fa" tetejére. Kivághatjuk a számokat tapétából is, hogy még extrább hatást kölcsönözzünk a dekorációnak.

Rénszarvas dísz

Fessünk egy rénszarvas sziluettet egy régi vadásztrófea keretére. Fúrjuk ki az agancsok helyét. Fessünk feketére két kisebb száraz ágat, és illesszük őket a kifúrt lyukakba. Hátulról erősítsük dróttal. Vágjunk ki egy másik rénszarvas körvonalat fekete kartonból, és ragasszuk rá egy kisebb dobozra. Ragasszuk ezt a festett árnyképre, hogy háromdimenziós hatást érjünk el. Akasszunk kisebb karácsonyfadíszeket a szarvas agancsára, középen pedig díszítsük egy kis papír masnival.

Újragondolt karácsonyfák - kreatív ötletek - 2. rész
Adjunk egy kis pihenőt a fenyőfáknak idén karácsonykor, és válasszunk az alábbi kreatív, alternatív megoldások közül!