5 hasznos tipp a hűtőgép gazdaságos karbantartásához


Otthon
3/08/2019
Tudta, hogy a hűtőszekrény tartalmának ügyes elrendezése csökkenti az élelmiszerek vásárlására fordított kiadásokat és jót tesz az egészségnek? Megmutatjuk, hogyan!

1.Vegyük ki a hűtőből a hűtést nem igénylő élelmiszereket!
Noha a legtöbb gyümölcsnek és zöldségnek a fridzsiderben a helye, a banán, az ananász, a burgonya, az avokádó, a barack- és hagymafélék inkább a sötét, hűvös helyet kedvelik. A kenyér szintén hamarabb penészesedik a hidegben.

2.Gondoljuk át a polcelrendezést!
A húsok és halak tárolására az alsó polc a legideálisabb, mivel innen már adott esetben nem tud tovább csepegni a húslé. A tejek és tejtermékek helye a középső polc, mivel ez hidegebben tartja azokat, mint a felette lévő.

3…a hűtőszekrény ajtó
A hűtőszekrény ajtajának belsejében felsorakoztatott ételek vannak leginkább kitéve a hőmérséklet ingadozásának. Mivel a tojás számára fontos az egyenletes hűtés, ezért azt célszerű inkább a középső polcra helyezni.

4.Tudatosan kiválasztott hűtéstartomány
A megfelelően beállított hűtőgép-hőmérséklet akár három nappal is megnövelheti az ételek élettartamát. A megfelelő érték 0 és 4 °C között mozog, melyet ellenőrizzünk rendszeresen! Az ennél melegebb vagy alacsonyabb hőmérséklet-tartomány tönkreteheti az élelmiszereket, és megtakarítás szempontjából sem hatékony.

5.Ne hanyagoljuk el a fagyasztót sem!
A fagyasztószekrényt okosan használjuk ki! Fagyasszunk le benne szeletelt kenyeret vagy bármilyen ételmaradékot. Így azok gyorsan kiolvaszthatók és nem mennek tönkre akkor sem, ha megfeledkezünk róluk.

Önnek is vannak ötletei? Ossza meg velünk és másokkal!