Legjobb álláskereső oldalak


Otthon
5/10/2018
Internetes állásbörze: a legjobb magyar álláskereső oldalakból válogattunk, hogy könnyedén rátalaljon álmai állasára.

Az internetes álláskeresés egyre elterjedtebb. De vajon melyik portálban bízhatunk meg?

Profession
Az egyik legnagyobb oldalon több mint nyolcezer aktív álláshirdetést találunk, amelyek 24 kategóriára (adminisztráció, bank, egészségügy, ügyfélszolgálat, stb.) vannak osztva, és akár külföldi, sőt részmunkaidős állásajánlatok között is keresgélhetünk. Emellett önéletrajzi- és motivációs levélmintákkal, karriertippekkel, bér- és szabadságkalkulátorral, sőt bériránytűvel is segítenek az álláskeresésben. Az oldalra feltölthetjük az önéletrajzunkat is. Ha nem találunk könnyen állást, a lakóhelyünk szerint illetékes munkaügyi kirendeltség nevét és elérhetőségi adatait is megkereshetjük náluk. Extra szolgáltatásként különböző szinteken tesztelhetjük a nyelvtudásunkat.

Cvonline
A második legtöbb (több mint hatezer) álláshirdetést náluk találjuk. Harminc tevékenységi terület közül választhatunk. Hozzájuk is feltölthetjük az önéletrajzunkat, és feliratkozhatunk az ingyenes állásértesítőre, amely e-mailben tájékoztat minket az általunk megadott érdekes területeken megjelenő legújabb munkalehetőségekről. Van egy kis negatívum az oldallal kapcsolatban: a fizetés varázsló elnevezésű almenü segítségével elvileg összehasonlíthatjuk a bérünket másokéval - az ígérettel ellentétben azonban itt csak a nettó bérünket tudhatjuk meg.

Jobline
Több mint 3400 álláshirdetés közül válogathatunk, szintén 24 kategóriában. Van egy karrierplusz nevű aloldaluk, ahol munkakereséssel és állásinterjúkkal kapcsolatos hasznos cikkeket olvashatunk, sőt gyakorlati útmutatót is adnak az álláskereséshez. Mindezek mellett többféle kalkulátor is segíti az álláskeresést (nyugdíj, szabadság, bér- és családi kedvezmény, eva, átalányadó).

Workania
Ezen az oldalon először a lakóhelyünket kell megadnunk, és csak ezután tudunk keresgélni a több mint háromezer hirdetés között, különböző kategóriák szerint (munkaidő, pozíció, munkaterület, hirdető cégek, nyelvtudás, feltöltés ideje). Ha szűkítettük a kritériumokat, e-mailben is kérhetünk állásajánlatokat. Ha nincs kész önéletrajzunk, segítenek létrehozni egyet, hogy feltölthessük az oldalra. Akár gyakornoki állást is találhatunk náluk.