Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

Csokoládé ajándék

csokolade-ajandek
0
Nemcsak remek program a csokoládékészítés, de kiváló karácsonyi ajándék is egyben, ha saját készítésű desszerttel lepjük meg barátainkat, szeretteinket.

Ajándék trüffel golyók

A saját készítésű csokoládéval sokkal többet adunk ajándékba, mint egy egyszerű édesség! Az időnk, amit a készítésre szánunk a mai rohanó világ legnagyobb figyelmessége, készítsünk finom trüffel golyókat!

Ahhoz, hogy tökéletes desszerteket készítsünk, az egyik legfontosabb a jó minőségű alapanyag kiválasztása. Ha kezdő csokoládékészítők vagyunk, a trüffel ideális választás, mert nagyon egyszerű mégis nagyon látványos és finom édesség.

Olvasszunk fel lassú tűzön 200 ml tejszínben 200 g étcsokoládét, tortabevonó is jó. Vigyázzunk azonban, hogy ne melegítsük túl a masszát, mert roncsolódik a csokoládé szerkezete, kicsapódnak a különböző összetevők, csomós és fénytelen lesz a krém.

Ízesítsük a krémet ízlés szerint, tehetünk a tejszínes csokihoz narancs aromát, fahéjat, vagy akár chili-t is, így igazi gasztronómiai csemege kerülhet ki a kezeink alól.

Amikor már teljesen felolvadt a krém és homogén állaga van, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Végül tegyük a fagyasztóba, néha azonban keverjük meg, hogy ne legyen csomós. Ha már nem lehet keverni és formázható lett a massza, akkor készült el, tegyünk aszalt gyümölcsdarabokat, vagy mandulát a trüffel golyók közepébe! Az elkészült golyókat bevonhatjuk kakaóporral, vagy olvasztott tortabevonóval.

Formázzunk csokit!

Talán a desszertkészítés legegyszerűbb formája, ha kész csokoládékat formázunk újra, különböző stílusban. Gőz fölött olvasszunk fel jó minőségű csokoládét, majd amikor elég homogén, tegyük különböző szilikon formákba az olvasztott finomságot. Igazán különlegessé és egyedivé tehetjük a csokoládét, ha különböző finomságokat is belekeverünk a krémbe. Kandírozott gyümölcsöket, magokat, vagy különleges fűszereket is beletehetünk a csokiba, izgalmas látványt nyújt, ha a különböző díszítések kilátszanak a csokoládéból. Tegyük a formákat a fagyasztóba, majd vegyük ki a szilikonból a csokikat, ha megszilárdultak. Vásároljunk szép dobozokat, vagy tegyük magunk egyedivé a csomagolást!

Kedves és személyes ajándék lesz a saját készítésű desszert, mely nemcsak a szemnek, de a szájnak is ingere...0

Szeretne hozzászólást írni?

Szerintünk szeretni fogjuk