Egészséges reggeli receptek


Otthon
3/10/2018
A legfontosabb étkezésünk a reggeli, nem mindegy tehát, hogy mivel próbáljuk energiával feltölteni a szervezetünket! Együnk reggelire tartalmas és finom, de egészséges ételeket!

Kókusz-joghurtos gyümölcstál: Ha szeretjük a joghurtot, de nehezen emésztjük meg, a kókusz-joghurt ideális választás. Keverjünk a joghurtba gyümölcsöket, almát, epret, banánt, a bennük található vitaminok és ásványi anyagok hosszantartó energiával látják el a szervezetünket.

Magvas finomtál: Tejhez, vagy joghurthoz keverjünk napraforgót, diót és lenmagot, ízlés szerint össze is turmixolhatjuk a keveréket, hogy krémesebb állaga legyen. Ez a reggeli kiváló hatással van a bőrre és a májra, esszenciális zsírsavakban gazdag táplálékként nemcsak finom, de egészséges napindító fogás.

Almás, mézes müzlitál: Tegyünk egy tál tejbe reszelt almát, müzlit, mézet, ízesítsük fahéjjal és vaníliával. Ha sűrűbben szeretjük, ne tejbe, hanem joghurtba tegyük bele a hozzávalókat. Tápanyagban gazdag reggeli, megfelelő energiát biztosít a nap elindításához.