Egyszerű sütemény receptek


Otthon
19/02/2021
Ha klasszikus és megbízható alaprecepteket keres, böngéssze át az alábbi recepttárunkat.

1. Brownie

brownies_recipe

12 darab elkészítéséhez
Előkészület: 20 perc
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőmérséklet:180°C

  • 125g vaj
  • 45g kakaópor
  • 2 nagy tojás
  • 200g porcukor
  • 150g liszt+sütőpor keverék
  • 60g darabokra vágott étcsokoládé

  1. Olvassza meg a vajat. Vegye le a tűzről és keverje hozzá a kakaóport.
  2. A tojásokat verje habosra, adja hozzá a cukrot, és az egészet alaposan keverje össze. Adja hozzá a vaj-kakaó elegyet. Szitálja bele a sütőpor+liszt keveréket és a csokidarabokkal együtt dolgozza össze.
  3. Öntse a masszát egy kivajazott és kibélelt 20cm x 20cm-es tepsibe. Előmelegített sütőben 25 percig süsse, vagy amíg a tészta átsül, de a közepe kissé nedves marad.
  4. Várja meg, amíg kihűl és vágja kockákra. Szórja meg extra finom kakaóporral.

2. Egyszerű muffin

12 darab elkészítéséhez
Sütési idő: 12-15 perc
Sütési hőmérséklet:200°C

  • 125g puha vaj vagy sütőmargarin
  • 170g porcukor
  • 2 nagy tojás
  • 5ml vanília esszencia
  • 280g liszt+sütőpor keverék
  • 2dl tej

cupcakes_recipe

 

  1. A vajat a porcukorral keverje habosra. Egyenként adja hozzá a tojásokat úgy, hogy minden hozzáadásnál jól keverje össze a masszát. Adja hozzá a vanília esszenciát és alaposan keverje össze.
  2. Váltakozva adagolja hozzá a lisztet és a tejet; keverje, amíg jól összeáll.
  3. Bélelje ki a muffinsütő tepsit kis sütőpapírokkal. A tésztát kanalazza bele a formákba és előmelegített sütőben 12-15 percig süsse, vagy amíg aranybarna lesz és belül is átsül. Sütőrácsra helyezve hagyja kihűlni.

3. Vaníliás keksz


biscuits_recipe

Kb. 20 darab elkészítéséhez
Előkészület: 30 perc, plusz a hűtés
Sütési idő: 10-12 perc
Sütési hőmérséklet:170°C

  • 120g vaj
  • 70g porcukor
  • 1 nagy tojás sárgája
  • 5ml vanília esszencia
  • 180g sütőliszt

  1. A vajat a porcukorral keverje habosra. Keverje bele a tojás sárgáját és a vanília esszenciát, majd a liszt hozzáadása után keverje addig, amíg puha tésztát kap. Fedje be műanyag fóliával és egy órára tegye a hűtőbe.
  2. A tésztát két műanyag fólia közé téve nyújtsa ki. Szaggatóval készítsen különböző formákat. Helyezze őket kivajazott tepsibe és előmelegített sütőben 10-12 percig süsse. Vegye ki a sütiket a tepsiből és sütőrácsra helyezve hagyja kihűlni.

4. Piskótalap tortához

1 x 20cm átmérőjű torta elkészítéséhez
Előkészület: 20 perc
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőmérséklet:160°C

  • 5 nagyméretű
  • tojás, sárgája és fehérje elválasztva
  • 160g porcukor
  • 12,5ml citromlé
  • 120g sütőliszt
  • egy csipet só

spongecake_recipe

 

  1. A tojásfehérjéket verje kemény habbá, de ne verje túl. Apránként adagoljon hozzá 100g porcukrot, majd adja hozzá a citromlevet. Tegye félre.
  2. A tojássárgákat egy külön tálban keverje simára (a habverőt nem szükséges előtte külön lemosni). Adja hozzá a maradék cukrot és keverje addig, amíg sűrű és krémes lesz.
  3. A fenti két keveréket óvatosan keverje össze.
  4. Egy réteg lisztet és egy csipet sót szitáljon a tojásos keverékre. Ismét gyengéden keverje meg. Apránként szórja az összes lisztet a keverékbe és mindig óvatosan keverje.
  5. A tésztát öntse két sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű tortaformába és óvatosan ütögesse meg a formát, hogy a tészta elsimuljon. Előmelegített sütőben 30 percig süsse, vagy amíg a tészta elválik a tepsi oldalától. Vegye ki a sütőből és sütőrácsra helyezve hagyja kihűlni.
© Gallo Images