Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

Egyszerű vacsora receptek

egyszeru-vacsora-receptek
0
Az előre tervezés csökkenthet a háztartás költségvetésén és segíthet abban, hogy ízletes és egészséges ételeket rakjunk a vacsoraasztalra, még akkor is, ha egyébként sok a teendőnk.

Az előkészületek

Vegyünk egy naptárat vagy készítsünk saját táblázatot, ahová minden napra fel tudjuk jegyezni az egyszerű vacsora ötleteinket! Az első látásra talán ijesztőnek tűnő üres oldalak hamar betelnek majd.

Hús

A csirkehús kiváló protein- és vitaminforrás, emellett ideális receptalap egy hétköznapi vacsorához.

Grillezzünk csirkét a bőre nélkül. (A rántott hús akár hatszor hízlalóbb lehet!) Használjuk fel a megmaradt vasárnapi ebédet egy második fogáshoz, így egy csirkéből máris két főételt nyerhetünk. Ha sonkát főzünk és szeretnénk félretenni belőle a másnapi vacsorához is, hűtő- vagy fagyasztószekrényben hűtsük le amilyen gyorsan csak lehet! A hús lefagyasztásával pénzt takaríthatunk meg - vegyük meg leárazva, és fagyasszuk le a fogyasztás napjáig. A nyers húst mindig a lejárati dátuma előtt helyezzük a mélyhűtőbe és a kiolvasztást követő két napon belül használjuk föl!  Amennyiben a kiolvasztáshoz mikrohullámú sütőt használunk, a húst azonnal el kell készíteni!

Hal receptek

Az olajos hal fogyasztása heti egy-két alkalommal ajánlott, ez lehet tonhal, szardínia vagy makréla. A konzerv tonhal hagyományos halnak számít. A fehér húsú hal tápláló és egészséges recept, párolt zöldséggel, vagy rizskörettel tálalva. Amennyiben halas pitét tervezünk, készítsünk több krumplipürét és fehér húsú sült halat, amelyekből pogácsákat formázhatunk és lefagyaszthatunk egy másik alkalomra.

Rizs- és tésztafélék

A keményítőt tartalmazó élelmiszerek kiváló szénhidrát- és energiaforrások, emellett B-vitaminokat, rostokat, kalciumot és vasat tartalmaznak, 30%-át kitéve a napi szükségletünknek. Variáljuk a feltéteket, hogy minél ízletesebb legyen: készítsünk paradicsomos és zöldséges szószokat, citromos csirkét és félzsíros sajtból készült mártásokat. Ha a gyerekek ragaszkodnak a pesto-hoz, csak szórjuk meg zöldségekkel, például répakockákkal, brokkolival vagy kukoricával. Legyünk óvatosak a rizs főzésénél! Amikor megfőtt, hagyjuk a forró vízben, vagy gyorsan hűtsük le hideg vízzel,  esetleg kis edényekben rakjuk a hűtőszekrénybe. Ne engedjük, hogy lassan, magától hűljön ki. A rizs- és tésztafélék jól jönnek, mikor a friss ételek már fogyóban vannak.

EverydayMe tipp:

A gyerekeknek külön tervezzük meg az edzés utáni vacsorájukat, és készítsünk az aktivitásukhoz igazodó, kalóriadúsabb ételeket!

0

Szeretne hozzászólást írni?

Szerintünk szeretni fogjuk

Sütik elfogadása